To je to što me zanima!

Korona ušla i u psihijatrijsku bolnicu, zaraženi djelatnici i pacijenti na palijativnoj skrbi

Ravnatelj ustanove na zagrebačkom Jankomiru nam je potvrdio da imaju 15 pozitivnih djelatnika i petero pacijenata na palijativi
Vidi originalni članak

Korona virus prodro je i u zagrebačku psihijatrijsku bolnicu 'Sveti Ivan'. Informaciju nam je potvrdio ravnatelj Igor Filipčić.

- Da, Covid-19 se pojavio i kod nas, kod djelatnika i kod pacijenata. Današnji podaci su ovakvi: 15 djelatnika je pozitivno, a 30 ih je u samoizolaciji. Sada imamo testiranja još 50 novih. Također, pozitivno je i petero pacijenata na palijativi - rekao nam je Filipčić.

SUSTAV PODBACIO Kako je KB Dubrava pala na koljena: 'I nama liječnicima je teško gledati ljude kako pate'

Kako kaže, većina pozitivnih su asimptomatski, a za prodor virusa doznali su, navodi, slučajnim testiranjem. Obavijestili su obitelji negativnih pacijenata, a pozitivne, ukoliko nemaju simptome, zadržavaju u bolnici. One koji razviju simptome šalju u Covid bolnicu. 

- Ne želimo slati asimptomatske i pretrpavati ionako pretrpane kapacitete Covid bolnice. Imamo ovdje naš odjel za Covid i podijelili smo pacijente na pozitivne i negativne. Ja sam negativan, testiram se svakih nekoliko dana - kaže ravnatelj Filipčić.

Kako neslužbeno doznaje N1 u Hrvatskoj je danas ponovno više od 2.700 novozaraženih.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ARMADA10 30.10.2020.

    Auuuuuu 🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️

  • OliverNakic 30.10.2020.

    bitno da oni hodaju i ordiniraju po kauflandu svaki dan i maltretiraju ostale ljude a to kaj ih nitko nije testirao to nema veze i zato neserite vise vec pazite na svoje pacijente jer pored vas tamo oni rade kaj god zele i idi di hoce jer vama se tako fucka di su oni.

  • Queen2 30.10.2020.

    Nastave li s tom koronom svi ćemo završiti ili na psihijatriji ili na groblju.Meni već pun kur..

Komentiraj...
Vidi sve komentare