To je to što me zanima!

Korona virus natjerao Egipćane na dubinsko čišćenje piramida

Sve slavne egipatske arheološke lokacije i muzeji, od Egipatskog muzeja u Kairu do Doline kraljeva u Luxoru, zatvorene su od ponedjeljka dok vlasti pokušavaju spriječiti širenje korona virusa
Vidi originalni članak

Egipat je krenuo u dubinsko čišćenje područja oko piramida u Gizi u srijedu dok vlasti rade na dezinfekciji turističkih lokacija koje su zatvorene zbog epidemije korona virusa.

Radnici s maskama na licu i u rukavicama čistili su područja oko piramida, ured za prodaju karata i centar za posjetitelje iako same ogromne kamene građevine nisu čistili.

Sve slavne egipatske arheološke lokacije i muzeji, od Egipatskog muzeja u Kairu do Doline kraljeva u Luxoru, zatvorene su od ponedjeljka dok vlasti pokušavaju spriječiti širenje korona virusa.

BEZ MUŽA Babica novinarki CNN-a: Rodit ćete sami, budite spremni na to

Putnički letovi su otkazani, osim onih kojima se u domovine vraćaju posljednji preostali turisti, a dužnosnici dezinficiraju hotele i turističke lokacije diljem zemlje.

- Počeli smo s prvom fazom dezinfekcije, a slijedit će još faza. U postupku smo dezinfekcije svih turističkih lokacija, iako sami artefakti zahtijevaju određene materijale a čišćenje mora provoditi stručni tim - rekao je Ashraf Mohie El-Din, direktor područja piramida.

- Iskoristit ćemo ovo razdoblje za čišćenje i dezinfekciju cijelog područja, ali i za radove na održavanju i renovaciju kako bi ovo područje bilo spremno za povratak turista - dodao je.

Egipat je dosad prijavio više od 450 slučajeva korona virusa, uključujući 21 smrt.

ZABRANA UVOZA Na srpskoj granici zaplijenili su tri respiratora za Crnu Goru...

Prvi slučajevi bili su povezani s kruzerom na Nilu na kojemu su i strani putnici i lokalna posada bili pozitivni na testiranju na korona virus, što je zadalo udarac egipatskom ključnom turističkom sektoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare