To je to što me zanima!

Plenki neće sazvati zajedničku sjednicu: Hladan tuš za Kolindu

U Vladi su nezadovoljni što Grabar Kitarović šalje pisma i predlaže termine bez dogovora, ignorira Vijeće za demografiju i ministarstvo, a nije ništa rekla niti o Vladina tri zakona za pomoć blokiranima
Vidi originalni članak

Iako se učinilo da su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković zakopali političke ratne sjekire, opet su se sukobili i to oko zahtjeva predsjednice za sazivanje sjednice Vlade o problemu demografije i blokiranih. Prije nego je otputovala u današnji posjet Italiji, Grabar Kitarović je zatražila sazivanje sjednice Vlade. Čak je i predložila pet datuma u lipnju. No, u Italiji će predsjednicu dočekati hladan tuš. Kako saznajemo od izvora iz Vlade, Plenković neće uslišiti njenim zahtjevima.

- Ne može tako raditi da pošalje pismo i zahtjeva sjednicu Vlade bez prethodnog dogovora s premijerom. Osim toga, ona potpuno ignorira Vijeće za demografiju, ali i Ministarstvo demografije i ministricu Nadu Murganić. Sad predlaže i da Vlada razmotri probleme blokiranih, a upravo je završila javna rasprava o tri zakona koja je Vlada predložila kako bi pomogla blokiranim. Ona se u tu raspravu nije uključila niti se izjasnila o tim zakonima  - objašnjava nam naš sugovornik.

PREDSJEDNICA: 'Zabrinuta sam. Zadužili smo tajne službe za posebne mjere'

Ovo nije prvi puta da je predsjednica pisala pisma premijeru. Tako je i nakon odluke o kupnji aviona, poslala pismo u kojem traži da Plenković primi blokirane. Taj njen način rada nailazi na odbojnost u Vladi. Predsjednica je i prije pisala Zoranu Milanoviću i on je ulazio u sukobe s njom, ali sada su iz HDZ-a i predsjednica i premijer, ali sukobi se ne smiruju.

Podsjetimo, predsjednica je više puta najavila da ima svoje mjere za demografiju, ali da ih želi predstaviti zajedno s Vladom. Ako Vlada to ne želi, ona će ih predstaviti samostalno. Čini se da će to i morati uraditi. Međutim, ako njene mjere nisu usklađene s Vladom, ona nema nikakve ovlasti da ih i provede.

- Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade RH pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema - napisala je Grabar Kitarović Plenkoviću u ponedjeljak.

Zajedničke sjednice, po svemu sudeći, ipak neće biti.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • jabuka5 30.05.2018.

    samo se vi prepucavajte i ništa ne radite za dobro naroda , , prvo demografija , stop iseljavanju ,stop čeprkanju po kontenerima , stop blokadama , stop istjerivanja ljudi na ulicu iz jedinog doma ...... a vi ih imate po 5, , , ovo dobro pamtim za iduće izbore i sigurna sam cijeli naš narod , napačeni i ostavljeni .....na žalost

  • 30.05.2018.

    Jandrokovicu i Predsjednice gospodjo KGK,molim vas da prestanete javno komunicirati putem anti hrvatskih medija,koji stvaraju atmosferu netrpljivosti u Hrvatskoj,samo sa ciljem destabilizacije Hrvatske. To su otvoreni neprijatelji Hrvatske.

  • liberal666 29.05.2018.

    BORG u akciji

Komentiraj...
Vidi sve komentare