To je to što me zanima!

Kosor posjetila teško bolesnu djecu u bolnici u Gornjoj Bistri

Za 110 štićenika Kosor je pripremila posteljinu s "Barbie" motivima, a svojoj "prijateljici" Nini, s kojom se druži već osam godina, darovala je novu trenirku
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor i ove je godine na Uskrsni ponedjeljak posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Za 110 štićenika zdravstvene ustanove predsjednica Vlade je pripremila posteljinu s "Barbie" motivima, a svojoj "prijateljici" Nini, s kojom se druži redovito već osam godina, darovala je novu trenirku.

Dom koji ne samo nas, već i sve političke predstavnike koji zakorače u dvorac podno Sljemena vrlo brzo osvijesti o potrebama najranjivijih, jedina je ustanova takvog tipa u Hrvatskoj. A za teško bolesnu djecu skrbi šestero liječnika, 37 medicinskih sestara i 12 volontera, najčešće iz Italije.

Da je situacija u državi, što se tiče teško bolesne djece vrlo složena, potvrdio je i ravnatelj Željko Weiss. Naglasio je kako neka djeca ostaju u dječjem domu i nakon što navrše 18. godinu života jer bi drugi smještaj za njih bila "osuda". Mališani se teško nose i s nedostatkom roditeljske skrbi. Naime, tek svaki peti roditelj redovito posjećuje svoje dijete. Više od 50 posto djece su iz Zagrebačke županije, no ima ih iz cijele Hvatske, ali i iz BiH i drugih zemalja regije.

- Mislim da smo uspjeli senzibilizirati i druge, da se upoznaju sa životom djece, problemima, a mislim da smo uspjeli podizati standard u ovoj bolnici i to mene osobno veseli - rekla je premijerka Kosor.

Dodala je kako se treba sjetiti da u domu žive djeca koja "sve nas podsjećaju na to što je život". Pozvala je sve studente, srednjoškolce i ostale koji se smatraju sposobnima volontirati u domu da se jave i pomognu, a istaknula je kako je zadaća svake Vlade da ulaže u zdravstvo.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • klamerica 26.04.2011.

    jednom godišnje im i ja pošaljem svoji staru odjeću i posteljinu......

  • KristijanJenko 26.04.2011.

    uistinu posjecuje ih svake godine i svake godine od medija dodju svi koji nes znace. i da uvijek donese poklone. i da uvijek s istom osobom se slika. no recite vi meni zasto ne posjecuje druge ustanove na isti nacin.

  • gawran 26.04.2011.

    Posjetila ih je kosor? Djeca su osudjena na smrt :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare