To je to što me zanima!

Kostadinov: U Hrvatskoj nikad nije bilo toliko dobre glazbe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nitko mi ne može prodati da je 'nekad bilo bolje' nostalgično se sjećajući '80-ih ili '60-ih. Važno je da ima sve više mjesta gdje se svira, a čim se svira - ima i prilika
Vidi originalni članak

Povod za sastanak s Acom Kostadinovim bio je 'The Voice' , ali znao sam da će nas sam razgovor odvesti i u neke druge sfere. Aco je, naime, velik glazbeni znalac, moram priznati da mi je nekih davnih dana čak i odškrinuo vrata nečega što je poslije nazvano world music, a i rječit sugovornik.

Express: Našli smo se, dakle, da mi 'insiderski' objasni fenomen showa 'The Voice - najljepši glas Hrvatske', za koji mi se čini da postaje nešto o čemu će se dugo pričati. No polako - sve ima svoj početak, sredinu i kraj.

- Službeno sam glasnogovornik i voditelj tima za komunikaciju, promociju, marketing i prodaju showa. Unutar HTV-a imam status novinara mentora, a ako napišeš da sam 'urednik' nećeš puno pogriješiti.

Express: Idemo se vratiti malo unatrag - da objasnimo čitateljima kako si se uopće našao tu gdje jesi.

- Ja sam zapravo diplomirani pravnik… I bio sam odličan student na državno-pravno-političkom smjeru, što možeš provjeriti kod zajedničke frendice Vesne, ako meni ne vjeruješ. No još ranije sam - sa 16 godina - završio Vjesnikovu novinarsku školu, uz mentorstvo, nažalost pokojnog, Zorana Franičevića i živahna Maria Bošnjaka. U trešnjevačkoj gimnaziji radio sam školske novine, a skupio sam i staž DJ-a na tulumima, jer sam imao dobre ploče. Sve se to radilo paralelno, novine, DJ-iranje, pa je došao radio Zagreb! Da bi me onda kao hiperproduktivna novinara Silvije Hum, koji je netom bio prebačen iz Dnevnika u Zabavni program, pozvao na natječaj. I nakon godine dana bio sam primljen u stalni radni odnos.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 45

  • 09.03.2015.

    Glazba je bolja od 1976, od prve pojave PUNK-a i svih njegovih "derivata"", preko new wave-a i takozvane "alternative"...dakle cijele 80-te u mainstreamu, a kasnije deseci tisuća odličnih bendova, elektronika, industrial, dark-gothic, dream pop pa dalje svi novi oblici hard core-a, metala, razni cross-overi itd...avantgard jazz itd itd...naravno gdje smo mi u tome....nigdje....

  • KIŠA_1 09.03.2015.

    Uvijek je bilo odličnih pjesama, ima ih sada i bit će u budućnosti dok je ovoga svijeta! Drugi je par rukava što se forsira što je dobro a što nije i dali je uistinu dobro i kvalitetno to što se forsira!Različiti su ukusi!

  • _l_ 09.03.2015.

    aco je humorističan isto kao kad komentira euroviziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare