To je to što me zanima!

Koštunicu će saslušati zbog ubojstva premijera Đinđića

Koštunica je u vrijeme atentata bio predsjednik Srbije, a kazao je kako nije povezan s ubojstvom te je vlast optužio da ga politički proganja. Đinđića su ubili 12. 3. 2003.
Vidi originalni članak

Vojislav Koštunica, čelnik DSS-a, dat će iskas sucu istražitelju o političkoj pozadini ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića. Osim njega, sudac bi trebao saslušati još oko 20 ljudi. Koštunica, koji je u vrijeme atentata bio predsjednik Srbije, kazao je kako nije povezan s ubojstvom te je vlast optužio da ga politički proganja, prenosi Blic

Zorana Đinđića su ubili 12. ožujka 2003. godine ispred zgrade vlade Srbije. Atentatora Zvezdana Jovanovića Zvekija osudili su na 40 godina zatvora, a istu kaznu je dobio i Milorad Ulemek Legija, koji je organizirao atentat. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_68632 15.03.2011.

    Na 3. godini faksa sam imala temu o politici Zorana Đinđića. Savršeno jasno se zna tko ga je ubio, samo što su naručioci njegovog ubojstva na čelu države. Tomislav Nikolić (predsjednik Srpske napredne stranke) je na jednom političkom skupu rekao: "Ako neko od vas, u idućih mesec ili dva, vidi negde Zorana Đinđića, recitu mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom". (zbog operacije noge je hodao sa štakom). 17 dana kasnije, Zoran Đinđić je ubijen. Tada je ubijena i zadnja nada da se Srbija modernizira politički. Toga su se bojali mnogi Srpski političari, ali ga nisu mogli poraziti niti na jedan drugi način osim fizički ga eliminirati. Sa moga gledišta, jedan od vrijednih političara. Zoran Đinđić: "Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati vi i ja."

  • davor2 15.03.2011.

    ovoje postao klise..kako koga u kojoj drzavi zovnu na razgovor..odmah ga vlast proganja...smradovi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare