To je to što me zanima!

Kotromanović: Rusi su popušili foru. Pa ovo je jedna od većih obmana od II. svjetskog rata!

Danima pa i tjednima Ukrajinci su najavljivali ofenzivu na jugu da bi silovito udarili na istok zemlje. Iznenadili su Ruse koji su veliki dio snaga prebacili na jug. Komentirao je to Kotromanović
Vidi originalni članak

Ne mogu vjerovati da su tako izigrali ruske snage, rekao je Ante Kotromanović u RTL-u Danas.

Bivši ministar obrane i brigadir u Domovinskom ratu, komentirao je protuofenzivu Ukrajine koja, čini se, Rusima radi ogromne probleme.

- Ovo je jedna od najvećih obmana od Drugog svjetskog rata. Ne mogu vjerovati da su Rusi popušili ovakvu foru. Mjesecima se najavljivala ukrajinska ofenziva na jugu, nije imala uspjeha, ali na je bila manevar. Ukrajinci su u šest mjeseci uspjeli ući u prostor koji su Rusi okupirali - rekao je Kotromanović o ukrajinskoj diverziji. 

Danima pa i tjednima Ukrajinci su najavljivali ofenzivu na jugu da bi silovito udarili na istok zemlje.

ŠTO ĆE MU ON NAPRAVITI? Putinov Čečen Kadirov usudio se napasti vojsku jer se povlači: Ne bude li promjena, idem do vrha

'Nije ovo lako'

- Zamaskirali su pokrete tisuće vojnika i odigrali pravu igru. Sve pod maskirnom stegom. To znači da su prelazili noću, u manjim skupinama. Nije lako prebaciti stotinjak tenkova na takva mjesta. Nije ni slučajno da je Zelenski prije toga otpustio visoke dužnosnike zbog curenja informacija. Jer očuvala se tajnost operacije. Rusija se koncentrirala na jug, a ovi su ih iznenadili - rekao je Kotromanović i dodao kako će ovo Ukrajincima dići moral.

UKRAJINA NAPREDUJE: Vidmarović: 'Ukrajinci žure što više osloboditi prije zime', Tadić o elektrani: 'Može se odahnuti'

- Morate shvatiti da se Ukrajina bori s cijelim vojnim arsenalom, a Rusi sa 150.000 vojnika. Ne mogu vjerovati da Rusi nisu shvatili da tako ne mogu na tisuću kilometara vojne operacije, a tamo imaju nekakve vježbe s Kinom i 50.000 svojih vojnika. Pitanje je koliko se ovako još mogu boriti. Ovo je Rusima bio udarac u jetru, izgubili su veliki dio teritorija. Pitanje je kakav će biti odgovor Rusije i što će reći Putin - rekao je Kotromanović.
 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • grom 1992 13.09.2022.

    Ma čuli rusi da će ukrajincima doći kotromanović planirati akciju pa pobjegli.

  • Noris 13.09.2022.

    To je onaj stručnjak koji je ugovarao remont migova u Ukrajini.

  • pajo100 12.09.2022.

    Najvise mi zao nasih dragih komsija, svi im idoli puse: djokovic, vaterpolo, putin kosarka...svi lagano pa pa

Komentiraj...
Vidi sve komentare