To je to što me zanima!

Kovač vs. Plenković, raspuštaju ogranak mladih HDZ-a Trogir?!

Među članovima mladeži krenule su kolati poruke kako iza raspuštanja stoji borba između struja u HDZ-u, a neki idu toliko daleko da je pripisuju trenutnom konfliktu predsjednika HDZ-a Plenkovića s Kovačem
Vidi originalni članak

Za ponedjeljak u 18 sati sazvana je sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije gdje bi se, kako saznajemo, trebao raspustiti Gradski odbor Mladeži Trogira.

Ništa neobično i nelegitimno, no među članovima mladeži krenule su kolati poruke kako iza raspuštanja stoji borba između struja u HDZ-u, a neki idu toliko daleko da je pripisuju trenutnom konfliktu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića s Mirom Kovačem, bivšim ministrom vanjskih poslova i aktualnim saborskim zastupnikom te predsjednikom vanjskopolitičkog odbora.

KONKURENCIJA PLENKOVIĆU Kovač najavio kandidaturu za šefa HDZ-a: 'Ja ću pobijediti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Kovač je iznimno popularan u Trogiru, kao i u Splitsko-dalamtinskoj županiji gdje je na prošlim parlamentarnim izborima dobio čak 12.751 glasova što ga je i dovelo sa šestog na prvo mjesto liste za devetu izbornu jedinicu. Upravo u tome neki iz Mladeži vide pozadinu raspuštanja ogranka.

Drugi pak, bliski vrhu stranke kažu kako to nije točno te a je Mladež trebala biti raspuštena još u ožujku pa tako ovo raspuštanje nema nikakve veze sa sukobom Kovača i Plenkovića.

- To i nije sukob, a ovaj slučaj pogotovo nema veze s time. To su insinuacije – govori nam sugovornik iz HDZ-a.

No, činjenica jest da HDZ u Trogiru nije stabilan već duže vrijeme.

Naime, taj ogranak HDZ-a raspušten je početkom prošle godine, a za povjernika je tada imenovan Siniša Stojan, koji je pak dio struje novog političkog tajnika i predsjednika Splitsko dalmatinskog HDZ-a Ante Sanadera. Stojanu je pak oporba Mladež Trogira jer oni ne žele prihvatiti njega za šefa objašnjavajući da je Stojan donedavno bio u Hrvatskoj zori.

- Ako se mladež raspusti, Stojan ima velike šanse ostati na čelu HDZ-a Trogir jer tako gube izaslanike - rekao je sugovornik iz Mladeži HDZ-a Trogir.

STIER BRANI KOVAČA 'Svi članovi su nam važni, HDZ nije vlasništvo jednog čovjeka'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 37

  • _Varešak_ 16.09.2019.

    Cijelo HDZ-e treba raspustiti i zabraniti.

  • 16.09.2019.

    rasupustite se kompletno... skupa sa SDP-om i ostalim sateliticima koji vam drze ljestve

  • 16.09.2019.

    to je vrlo važna vijest u svakom slučaju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare