To je to što me zanima!

Kovačević: Imam rješenje za lažne diplome, ali Vladi ne paše

Projekt možemo financirati kohezijskim fondom EU. Trošak bi bio oko 100 mil. kuna, ali Vladi ne odgovara da se napokon uvede red, rekao je Pero Kovačević na problem lažnih diploma
Vidi originalni članak

Poslao sam predsjednici i premijeru Plenkoviću kako da riješimo problem lažnih diploma na razini cijele države, ali nisam dobio nikakve povratne informacije. Očito im nije u interesu da riješe ovaj veliki problem koji drma našu državu, rekao nam je Pero Kovačević, pravnik i bivši saborski zastupnik. Nastavlja da se sve može riješiti u šest mjeseci.

AKCIJA SE NASTAVLJA Otkrili nove tri lažne diplome: 'Pronaći ćemo mi sve varalice'

- Vladi ću besplatno napisati zakon. Sve diplome i svjedodžbe trebamo unijeti u jedinstveni registar u kojem se može u pet minuta provjeriti je li ispravna. Takvi podaci se jednostavno mogu unijeti jer svi fakulteti, ali i većina srednjih škola unose podatke u elektroničku bazu. Pa imamo Italiju i Nizozemsku u kojem takav registar savršeno funkcionira - objasnio je Kovačević. Ističe da se troškovi mogu pokriti europskim fondovima.

VAL OTKAZA U ŠKOLAMA Divjak: Ako su diplome poslane na provjeru, to ih ne spašava

- Projekt možemo financirati kohezijskim fondom EU. Trošak bi bio oko 100 mil. kuna, ali Vladi ne odgovara da se napokon uvede red - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Moslavec 06.05.2019.

    Zašto bi EU plaćala takva sr...nja. Treba svakome lupiti kaznu od 100 000 kn tko ima lažnu diplomu i s tim novcima financirati daljnje provjere.

  • arwin 06.05.2019.

    Pa da se odjednom daju otkazi onima sa kupljenim, krivotvorenim i lažnim diplomama i Mup i Morh i državna uprava bi postala disfunkcionalna. To se mora provesti postupno kako ne bi došlo do urušavanja i blokade državnih funkcija.

  • PANIC 06.05.2019.

    Boje se da bi Sabor ostao prazan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare