To je to što me zanima!

Kovačević izlazi iz Remetinca?

Uz Kovačevića u pritvoru je još i Vlado Zorić, a jučer su pustili Ivana Širića. Ranije je u nastavku afere Janaf iz pritvora pušten Edo Seifried
Vidi originalni članak

Nakon što se tijekom srijede ispita i posljednji svjedok, bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića već danas bi mogli pustiti na slobodu iz zatvora u Remetincu, piše Jutarnji list. 

Iz Remetinca su jučer pustili i poduzetnika Ivana Širića jer su ispitali sve svjedoke zbog kojih je on bio pritvoren, kako ne bi utjecao na njih. Uz Kovačevića u nastavku afere Janaf još je u pritvor i Vlado Zorić, bivši direktor sigurnosti. 

AFERA JANAF Kovačević ostaje u Remetincu, moraju ispitati osam svjedoka

Navodno bi danas trebali ispitati jednog od radnika Janafa zaduženog za nabavu. Inače, sutra istječe i 20-dnevni pritvor koji im je određen još 7. svibnja.

U istrazi oko namještanja poslova i mita već je ranije pušten Edo Seifried nakon što su ispitani svi svjedoci vezano uz dio afere koji se njega tiče.

Kovačevića u istrazi sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

AFERA JANAF Što se Draganu Kovačeviću dogodilo u sobi za ispitivanje i zašto se to jutro nije slomio?

Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • adlla 27.05.2021.

    Koliko je kostalata sloboda ,jeli mu ostalo sta da se sad provede malo,,.

  • i.hun 26.05.2021.

    Pa prošli su svi izbori. Ne moraju se više praviti da se bore protiv korupcije. Suđenje, ako ga bude počinje za slijedeće izbore.

  • BRestart koalicija 26.05.2021.

    to da može pobjeći u bosnu dok je vrijeme!

Komentiraj...
Vidi sve komentare