To je to što me zanima!

Kovačić: Moramo se približiti narodu, da čujemo njihov glas

Moj cilj će biti podizanje profesionalizma na HRT-u u cilju objektivizacije medijskog izvještavanja, rekao je u Mostaru Siniša Kovačić, koji je predložen za mjesto v.d. ravnatelja HRT-a
Vidi originalni članak

Siniša Kovačić, Predsjednik Udruge Hrvatski novinari i publicisti danas boravi u Mostaru, gdje je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održao predavanje povodom obilježavanja godinu dana rada studentskoga portala Treci.ba i predstavljanja Udruge studenata novinarstva PRESS. Potvrdio je kako je predložen za mjesto v.d. ravnatelja HRT-a.

- Prihvatio sam biti v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije i o tome sam potpisao izjavu kod javnog bilježnika. Zahvaljujem se saborskim zastupnicima nadležnog saborskog Odbora za medije koji su mi dali podršku - kazao je Kovačić te dodao kako je sada odluka na zastupnicima Hrvatskoga sabora. 

- Kada i ako budem potvrđen, moj cilj će biti podizanje profesionalizma na HRT-u u cilju objektivizacije medijskog izvještavanja - naglašava Kovačić.

Kovačić je održao studentima Filozofskoga fakulteta predavanje o pluralizmu u hrvatskim medijima, a pa su ga pitali gdje je HRT kada je riječ o pluralizmu?

- Mi se moramo potruditi i malo više angažirati da otvorimo eter i nekim drugim skupinama u društvu, da se približimo narodu, da čujemo glas naroda, da naprosto omogućimo razmjenu mišljenja i stavova koji su utemeljeni na činjenicama, a ne na nečijem dojmu - kazao je Kovačić za Treci.ba.

Inače, Siniša Kovačić studentima novinarstva predaje na kolegijima Televizija 1 i Istraživačko novinarstvo na Filozofskom fakultetu. 
 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Ana H 04.03.2016.

    Konačno do neke promjene

  • zemuncevic 04.03.2016.

    Pa naravno,a ne pljuvati po Hrvatskoj ,cetnicke i JNA zlocine podturati Hrvatima ,omalovazavati branitelje,snimati sa osudjenim ratnim zlocincima antihrvatske filmove pustati po 3 sovjetska filma za vecer itd!!!!!

  • papa FRANJO 03.03.2016.

    kad ste prodali sve prodajte i HTV,Kovačiću tebe bira politika a ne struka isto kao i ove prije teb zato ne pričaj puno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare