To je to što me zanima!

Kövér: Sada države na putu u EU moramo zajedno podržati

Imamo jednu ponudu za Hrvatsku, a to je zajednički podupirati države koje će slijediti Hrvatsku na putu u EU - rekao je čelnik mađarske Nacionalne skupštine
Vidi originalni članak

Nikad više Vukovar, nikad više Jasenovac. Okrenimo se budućnosti, živjele Hrvatska i Europska unija, i Hrvatska u Europskoj uniji, rekao je potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez Martinez. S njime su se složili i drugi predstavnici inozemnih izaslanstava. 

László Kövér, predsjednik mađarske Nacionalne skupštine za Hrvatsku je imao i ponudu. 

- Čast i zadovoljstvo mi je što mogu biti s vama, jer je Mađarska bila s vama na euroatlantskom putu. Imamo jednu ponudu za Hrvatsku, a to je zajednički podupirati države koje će slijediti Hrvatsku na putu prema EU - rekao je Kövér.

I drugi predsjednik Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta Fritz Neugebauer rekao je da je Hrvatska sad tamo gdje joj je mjesto. 

- Hrvatskoj je mjesto da se vrati u Europu, na mjesto najviših demokratskih vrijednosti - rekao je Neugebauer, a složile su se i Susanne Eberstein, prva potpredsjednica Parlamenta Kraljevine Švedske te Michelle Andre, voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva francuskog Senata i Hrvatskog sabora. 

Predsjednik Sabora Josip Leko poručio je da se Hrvatska treba okrenuti budućnosti. 

- Čeka nas zahtjevan posao, da prepoznamo hrvatske interese i definiramo ih u Hrvatskoj te prezentiramo u EU-u i da s našim prijateljima zajednički kreiramo i europsku i hrvatsku budućnost. Vjerujem da će buduće generacije uživati u vrijednostima EU više nego mi - zaključio je Leko. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • WOMANIZER 29.06.2013.

    "Nikad više Vukovar, nikad više Jasenovac. Okrenimo se budućnosti, živjele Hrvatska i Europska unija, i Hrvatska u Europskoj uniji, rekao je potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angel Martinez Martinez."- let it be, rekli bi beatlesi!

  • propala komunjara 29.06.2013.

    Poznato je kako su nas podržavali da nema Njemačke bili još na Balkanu

  • nemoj me žderat 29.06.2013.

    prvo ovu državu treba iz dre** izvuči a onda nek pomažu drugima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare