To je to što me zanima!

Krah 'kralja mesa': Otkrivamo kako je propalo carstvo Fiolić

Stjepan Fiolić priznao je da je sa Sanaderom oštetio proračun za 26 milijuna kuna, u stranci su mu okrenuli leđa pa pritisnut dugovima ide u predstečajnu nagodbu
Vidi originalni članak

I da želi, HDZ-ov mesar Stjepan Fiolić više ne bi mogao nositi 20 kilograma mesa tjedno svom stranačkom kolegi Ivanu Šukeru, kako je to navodno svojedobno činio. Raspalo se poslovno carstvo čovjeka koji je, prema vlastitom priznanju, opskrbljivao mesom brojne članove stranke, a oni uživali u domjencima i vinu u njegovoj luksuznoj kući u rubnom zagrebačkom naselju Mala Mlaka

Prijatelji kažu da se povukao iz političkog života, razočaran u sve i opterećen poslovnim problemima. Dojučerašnji kolege i neki poslovni partneri okrenuli su mu leđa nakon što je priznao da je s Ivom Sanaderom oštetio proračun za 26,4 milijuna kuna u aferi Planinska. Štef, kako su ga od milja zvali u stranci, zatražio je predstečajnu nagodbu za svoju glavnu tvrtku Mesnice Fiolić. Redom zatvara svoje mesnice na koje je posljednjih 30 godina otvarao po Zagrebu. Od mesarskog diva, sada je ostao patuljak koji se bori za opstanak. Mesnice Fiolić sada imaju devet zaposlenih, a do prije tri godine je zapošljavao 160 ljudi.

Od 114 milijuna kuna prihoda koje je imao 2009. godine, lani je pao na 44,5 milijuna. Dugovi su stisli sa svih strana. Na kraju prošle godine je dugovao 77 milijuna koje ne može vraćati. Državi duguje za porez više od pola milijuna kuna. Izgledno je da će izgubiti i vlasništvo nad tvrtkom, što je naslijeđe koje mu je ostavio otac. U najavi predstečajne nagodbe kojom će tražit oprost dijela dugova, naznačeno je da pregovara sa strateškim partnerom.

Nije htio komentirati zašto je propao, no potvrdio nam je da odustaje od posla koji mu je obilježio život. 

- To je kao kod nogometaša. Kada dođe vrijeme, objesite kopačke o klin. Tako sam i ja za sobom ostavio priču o mesu - priča Fiolić.

>>> Više pročitajte u Expressu uz najbolji Auto-magazin na dar

Idi na 24sata

Komentari 124

  • GadniJura 15.10.2014.

    I Jakopec i Fiolić su šurovali sa HDZ-om. I jedan i drugi su otišli zbog toga na bubanj.

  • tigric@77 30.09.2014.

    greed

  • svi su krivi 29.09.2014.

    sve gluplji do glupog !nije propao fiolic nego 160 zaposlenika on ima svega previse a vi se veselite..

Komentiraj...
Vidi sve komentare