To je to što me zanima!

Kraj balkanske rute: 'Srbija će sve mjere usuglašavati s EU'

Imajući u vidu novi režim koji je primijenila članica EU, Srbija ne može dopustiti da postane sabirni centar za izbjeglice tako da će sve mjere usuglašavati s EU, priopćili su
Vidi originalni članak

Poslije odluke Slovenije o zatvaranju balkanske migranstke rute, Srbija će sve mjere o migrantima usuglašavati s Europskom unijom i recipročno ih primjenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, priopćilo je u utorak navečer srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Hrvatska je u utorak obavijestila MUP Srbije da članica Europske unije Slovenija od ponoći počinje primjenjivati novi režim ulaska u Shengensku zonu te da neće primati migrante bez valjanih viza i putovnica, navodi se u priopćenju.

"Time se praktično zatvara 'balkanska ruta'", ocijenjeno je u priopćenju srbijanskog MUP-a u kojem se ističe da si Beograd ne smije dopustiti da trpi posljedice te odluke Ljubljane.

"Imajući u vidu novi režim koji je primijenila članica EU, Srbija ne može dopustiti da postane sabirni centar za izbjeglice tako da će sve mjere usuglašavati s Europskom unijom i recipročno ih primjenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, prema Makedoniji i Bugarskoj", naglašeno je u priopćenju srbijanskog MUP-a.

Ranije u utorak srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin poručio je da Srbija pozdravlja bruxelleske pregovore sa svim zemljama na migrantskoj ruti i napore za rješenjem izbjegličke krize.

"Poštovat ćemo svaku zajedničku odluku europskih partnera i poštovat ćemo pravo ovih ljudi da traže zaštitu i na teritoriju Srbije," rekao je Vulin tijekom posjeta prihvatnom centru za migrante u Preševu, na jugu Srbije s visokim dužnosnicima Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice. 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • čarli367 09.03.2016.

    Ja sam mislio da kad dođe karamarko i hdz na vlast u hrvatsku neće stići ni proći ni jedan izbjeglica, jer kako su oštro napadali SDP i onu vladu na nožć zbog tih jadnika a sad ih je puno više nego za prošle vlade, znaći Hrvatsku se ne pita ništa već kako Merkelica kaže i amen, a karamarko sad ne laprda zašutio je .

  • Skårlia 09.03.2016.

    Sve dok postoje trgovinske grupe u svjetu sastavljene od americkih senatora i europskih visokih diplomata koji rade na tome da se svjetski ekonomski poredak promjeni bice ovakvih imigrantskih valova u svjetu. Zapadna europa i Amerika ukljucujuci i dio Azije i Afrike nezele ovisiti o Ruskim izvorima energije. Zato diplomate nebiraju ni sredstvo ni nacin kako bi dosli do energetskih izvora. 2010 god izasao je raport u kojem stoji da Irak i Sirija leze na najvecim rezervama sirovog ulja. Medjutim prpreka je bio narod i prahistoriski objekti koji su stajali na tim teritorijima. Pogodite kome je povjeren taj prljavi posao. U Iraku sruseni drevni istoriski monumenti po izgovoru islam i ne prizna dok iz Sirije progone narod pogodite opet tko je dobio zadatak zato. Europa je po zapovjedi morala pristat na neke uvjete koji ce cak destabilizirati europske temelje mesjutim to je opet samo politika jer nek diplomatama je vreme da se povuku iz politike pa tako da nemaju puno toga ni zrtvovati a ujedno korist je velika .

  • Miške 09.03.2016.

    Migrante će naseliti na Kosovo, pa se neka Albanci sa njima obračunavaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare