Obavijesti

News

Komentari 47

Kraj balkanske rute: 'Srbija će sve mjere usuglašavati s EU'

Kraj balkanske rute: 'Srbija će sve mjere usuglašavati s EU'

Imajući u vidu novi režim koji je primijenila članica EU, Srbija ne može dopustiti da postane sabirni centar za izbjeglice tako da će sve mjere usuglašavati s EU, priopćili su

VIDEO

Poslije odluke Slovenije o zatvaranju balkanske migranstke rute, Srbija će sve mjere o migrantima usuglašavati s Europskom unijom i recipročno ih primjenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, priopćilo je u utorak navečer srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Hrvatska je u utorak obavijestila MUP Srbije da članica Europske unije Slovenija od ponoći počinje primjenjivati novi režim ulaska u Shengensku zonu te da neće primati migrante bez valjanih viza i putovnica, navodi se u priopćenju.

"Time se praktično zatvara 'balkanska ruta'", ocijenjeno je u priopćenju srbijanskog MUP-a u kojem se ističe da si Beograd ne smije dopustiti da trpi posljedice te odluke Ljubljane.

"Imajući u vidu novi režim koji je primijenila članica EU, Srbija ne može dopustiti da postane sabirni centar za izbjeglice tako da će sve mjere usuglašavati s Europskom unijom i recipročno ih primjenjivati na svojim južnim i istočnim granicama, prema Makedoniji i Bugarskoj", naglašeno je u priopćenju srbijanskog MUP-a.

Ranije u utorak srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin poručio je da Srbija pozdravlja bruxelleske pregovore sa svim zemljama na migrantskoj ruti i napore za rješenjem izbjegličke krize.

"Poštovat ćemo svaku zajedničku odluku europskih partnera i poštovat ćemo pravo ovih ljudi da traže zaštitu i na teritoriju Srbije," rekao je Vulin tijekom posjeta prihvatnom centru za migrante u Preševu, na jugu Srbije s visokim dužnosnicima Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...