To je to što me zanima!

Krali na naplatnim kućicama? Upleteno 200 radnika HAC-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na zapisima videokamera s naplatnih kućica vidi se kako neki njihovi djelatnici sudjeluju u krađi. Sumnja se da je u svemu sudjelovao cijeli lanac zaposlenika
Vidi originalni članak

HAC ONC nedavno je završio izvješće u kojem se na zapisima videokamera s naplatnih kućica vidi kako neki njihovi djelatnici sudjeluju u krađi, javlja Večernji list.

U sve je navodno upleteno 200 radnika na naplatnim kućicama, a većini od njih, nakon razgovora pred disciplinskom komisijom, prijeti otkaz .

Prema anonimnim pismima nekih djelatnika, navodno su bili prisiljeni sudjelovati u krađi , i to u zamjenu za sigurnost svojih radnih mjesta.

Sumnja se da je u svemu sudjelovao cijeli lanac zaposlenika - od blagajnika do srednjeg menadžmenta .

Neke prijevare prijavili su vozači, a najučestalije su na naplatnim kućicama Bregana i Rupa gdje cestarina iznosi šest odnosno pet kuna pa stranci često zabunom daju pet ili šest eura , a povrat novca ne dobiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Krali na naplatnim kućicama?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stanić: To se Uprava osvećuje radnicima

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić o svemu je dao izjavu za HRT :

- Sam izraz "kralo" je nešto što je malo preuranjeno govorit da se baš o tome radi. To mogu komentirati posljedicom toga što smo mi kao sindikati radničko vijeće u kolovozu i rujnu osporavali nezakonite smjene nove Uprave na čelu sa Slavicom Grđan gdje su oni smjenjivali ljude da bi postavljali svoje prijatelje ničim obrazloženim i već imamo tri sudske tužbe po tom pitanju. Također smo osporavali nezakonitu javnu nabavu koju su oni proveli. I nakon toga im nismo dopustili da rade ono što je radio Božidar Kalmeta i njegova vlada, odlučili su se osvećivati onima najnezaštićenijima, a to su radnici koji rade na naplati cestarine.

Idi na 24sata

Komentari 305

  • slavonija 12.12.2015.

    Naravno da su krali (oduvjek),čak se nisu mnogo ni skrivali,jer su svi dobili posao preko veze.. Znala se i tarifa za dobivanje posla...

  • fenix77 12.12.2015.

    To je stara javna tajna. Otići zbog malverzacija na carini u AC i koristiti isti model suradnje s špediterima, a da je svima sve normalno (znači iz državne službe u državnu službu, pod optužbom)??? Jeli to normalno Dejane???

  • mily 12.12.2015.

    svi su oni u školi Kalmetinog smjera, i netko prije, a netko kasnije, ali važno da se znanje savlada

Komentiraj...
Vidi sve komentare