To je to što me zanima!

Krave ipak pobijedile: Obitelj Markić dobila bitku za zemlju

Ministar Čobanković navodno je obećao obitelji Markić da će i dalje moći koristiti zemlju u Općini Semeljci i podnijeti kaznenu prijavu protiv načelnika Lončarevića
Vidi originalni članak

Telefonski poziv ministra poljoprivrede Petra Čobankovića u petak poslijepodne obitelji Markić, brzi odlazak članova obitelji Markić u ministrovu obiteljsku kuću u Ilok i dugo očekivana vijest -  zemlja je vaša!

Tako je u subotu prijepodne, još uzbuđen od vijesti koju im je priopćio ministar Petar Čobanković, pričao Zoran Markić, jedan od 12 djece Stipe Markića iz Đurđanaca koji je, praktički, cijeli tjedan prkosio odluci načelnika Općine Semeljci, Grge Lončarevića, da državnu zemlju na području te općine više neće moći koristiti seljaci iz drugih općina. 

 - Ministar nas je primio i to u svojoj kući! Mogao je reći - 'tužite i dokazujte svoje tvrdnje', ali nije. Po hitnom postupku je osnovao komisiju koja je sve brzo 'pročešljala' i uvjerila se u naše priče o namjernom pogodovanju kojim je načelnik Općine Semeljci htio izaći pred izbore članovima HSS-a i svojim mještanima. Ministar nam je rekao da je komisija dokazala prevaru te da će protiv načelnika Općine Semeljci podnijeti krivičnu prijavu -  priča Zoran Markić.

Inače, obitelj Markić je spornih 65 hektara poljoprivredne zemlje imala u zakupu prethodnih 18 godina i uredno su ispunjavali sve svoje obveze prema državi. Prema zakonu imali su pravo prvokupa na natječaju koji je objavila Općina Semeljci. No, načelnik Općine Semeljci svojevoljno je bio odlučio da "njihovu zemlju" više neće koristiti seljaci iz drugih općina te je iz natječaja izbacio obitelj Markić iz obližnjih Đurđanaca kao dosadašnje zakupnike. Obitelj Markić je na takvu načelnikovu odluku reagirala izvođenjem 700 grla svoje stoke na zelenu površinu ispred sjedišta Općine Semeljci.

U subotu točno u 10 sati obitelj Markić je svoju stoku pokrenula natrag prema rodnim Đurđancima. Obećali su odmah se vratiti u Semeljce i očistiti sve površine koje je njihova stoka isprljala tijekom petodnevnog prosvjeda.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • DragicaKeceli 01.10.2011.

    Ovo je dokaz kako se moramo boriti za svoja prava u ovoj državi, mada ja baš i nevjerujem 100% u Čobankovičevo obečanje.

  • vilim 01.10.2011.

    Svaka čast vrijednoj i poštenoj obitelji Markić, hrabro ste izdržali sve pritiske od strane općinske žgadije i onog minora Lončarića. Sada je na potezu Čobanković, samo i njemu ne smiješ previše vjerovati jer to je pravi muster premazan svim mastima . Svi pošteni ljudi bili su vas, a vi ste pokazali da imate svoj stav i ponos dostojan vrijedne hrvatske obitelji !!

  • pa šta je 01.10.2011.

    do ovakvih događaja nebi trebalo dolaziti ,kako obitelj s 300 krava dođe u situaciju da preko noči ostaje bez zemlje .stoga kazniti načelnika jer je svojim djelom i kasnijim izjavama stavio u nepovoljan položaj dotičnu obitelj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare