To je to što me zanima!

Kreće bitka za roštilj na Jarunu: 'Dajem 50 kn za čuvanje kućice od 6... Ja dajem 500 za dvije!'

Facebookom se šire ponude Zagrepčana koji žele platiti dobrovoljce za čuvanje mjesta za roštiljadu na Praznik rada. Kućica, klupa i roštilja je premalo za sve koji bi na Jarunu roštiljali u popodnevnim satima
Vidi originalni članak

Umirovljenici kojima neće san na oči, studenti koji ionako bdiju noću i svi oni koje brige more pa budni sanjaju, mogu jednostavno zaraditi za kavicu ili provod bdijući noćas na Jarunu i Bundeku, čuvajući mjesto Zagrepčanima koji Praznik rada žele provesti roštiljajući. Dok je pokojni gradonačelnik tradicionalno dijelio grah u Maksimiru, Zagrepčani su razvili tradiciju noćnih čuvara roštilja za 1. svibanj. Godinama već tragaju za volonterima, ali i nude određene iznose onima koji su spremni zauzeti kućice, klupe i roštilj u noćnim satima i čuvati dok oni ne dođu. Nekada su u to ime objavljivali oglase, a danas se snalaze preko društvenih mreža. 

Na Bundeku im je na raspolaganju 12  roštilja dok Jarun ima 30 sjenica s roštiljima smještenih na Velikom i Malom jezeru uz zelene površine. Na dan koji većina želi provesti na otvorenom uz miris vatrice i žara s roštilja, premalo je sjenica da zadovolje potrebe Zagrepčana koji žive u stanovima i nemaju mogućnosti okrenuti ćevape, pljeskavice, ražnjiće ili što ih je volja na žaru u prirodi.  

- S proljećem nam dolazi vrijeme roštiljanja, a najviše roštiljanja se događa na 1. maj. Kako bi osigurali da nam taj roštilj uspije, tražimo osobu koja bi 1.5. u ranim jutarnjim satima uhvatila mjesto za roštiljanje na Jarunu. Pod mjesto mislim – kupola, stol, klupice, roštilj...ja stižem u 8 dakle netko bi trebao dežurati od 6 do 8 dežurat...- piše jedan od 'Facebookovaca' u nadi da će pronaći dobrovoljca da malo radi na Praznik rada. Drugi nudi i simboličnu naknadu pa piše: "Tražim pouzdanu osobu koja bi čuvala kućicu na Jarunu 1.5.  Treba doći u 4 ujutro bit će pomama pa može doći i u 3 ujutro, a ja ću čuvati do dva popodne. Nagrada 50 kuna." 

MIRIS DIMA Za proslavu Praznika rada: Ideje i recepti za najbolji roštilj

Studenti se u grupama raspituju kolika je satnica za čuvanje kućica na Jarunu, a neki nude i konkretne iznose ne želeći mjesto prepuštati slučaju.

- Za čuvanje dviju kućice dajem 500 kuna - piše na Facebooku treći Zagrepčanin. 

Jedno je jasno - u Zagrebu je uvijek neka strka oko kućica bilo adventskih ili jarunskih, dakle nikada nije dosadno. 

NAMOČITE GA VEĆ DANAS Što je Praznik rada bez graha? 10 recepata - u kotliću, gravče na tavče, s kobasicom, vege...

Idi na 24sata

Komentari 154

  • gasparinjo 01.05.2022.

    Ne volim gužvu, no grupnjak je dobro rješenje zbog lakše kontrole otpada. Ja sam to obavio jučer. Roštilj u mojem dvorištu sa prijateljima. Mogli smo i danas jer kiša ne pada, i sije sunce.

  • OšKavu 30.04.2022.

    Slavite prvi maj a gdje su vam tvornice?

  • marin.0202 30.04.2022.

    Ja nisam nikad bio ljubitelj roštilja osobno imam ga radi siječe ali da bi ga ja naložio nema šanse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare