To je to što me zanima!

Kreće štrajk i na fakultetima, ako prije ne dođe do mirenja...

Točno u podne Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk na fakultetima. Prvi dan štrajka, ako ne dođe do mirenja, bit će 24. listopada.
Vidi originalni članak

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk i na fakultetima, a za prvi dan štrajkanja određen je 24. listopada, ako u međuvremenu ne dođe do mirenja.

- Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva odnosno do drugačije odluke Sindikata, a obuhvatit će sve javne ustanove i druge pravne osobe iz područja znanosti i visokog obrazovanja kojima se sredstva i plaće osiguravaju u državnom proračunu, poručio je Vilim Ribić.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U štrajku će sudjelovati članovi sindikata, svi zaposlenici prethodno pobrojanih ustanova koji mu se dobrovoljno pridruže, najavili su.

- Štrajkat će sigurno nenastavno osoblje i predavači (to su predavači stranog jezika i tjelesnog), a pozivamo sve znanstveno-nastavno osoblje da bude solidarno, to su svi laboranti, tehničari, računovođe i tako dalje - dodao je Ribić.

Podsjetimo, Matica hrvatskih sindikata poslala je Vladi i Ministarstvu znanosti i obrazovanja zahtjev za povećanje plaće u sustavu znanosti i visokog obrazovanja i to kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova.

SVE OVISI O MIRENJU Novi problemi za Vladu: Nakon škola u štrajk će ići i fakulteti

Svoj su zahtjev saželi u četiri točke: traže povećanje plaća nenastavnom osoblju za 6,11 posto i osoblju u nastavnim zvanjima za 3,5 posto, vraćanje koeficijenta složenosti poslova od 3 posto oduzetih 2013. godine svim zaposlenicima te vraćanje uvećanja koeficijenata složenosti poslova po osnovi ostvarenih godina radnog staža u javnim službama (4, 8 i 10 posto) zaposlenicima koji za to ostvaruju uvjet staža.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • blue_screen 18.10.2019.

    Predlazem da djeca idu u privatne skole a placa ih Drzava. Pravo izbora

  • tamodaleko11 18.10.2019.

    Ovi sindikalci su mogli naći za vođe koliko toliko pismene ljude, ova Šprem ne razlikuje ć i č, znači nije savladala ni gradivo četiri razreda osnovne škole.

  • darko darko 18.10.2019.

    Sdp kreće u izbore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare