To je to što me zanima!

Kremlj: Ruski odnosi s Moldavijom su veoma napeti, provode proturusku agendu

Moldavski parlament je prošlog tjedna izglasao novu prozapadnu vladu nakon što su članovi prethodne masovno podnijeli ostavke
Vidi originalni članak

Kremlj je u ponedjeljak rekao da su odnosi Rusije s Moldavijom veoma napeti i optužio je moldavske vođe da provode proturusku agendu, tjedan dana nakon što je Kišinjev objavio da je spriječio ruski pokušaj državnog udara.

Moldavski parlament je prošlog tjedna izglasao novu prozapadnu vladu nakon što su članovi prethodne masovno podnijeli ostavke nakon više mjeseci političkih i gospodarskih skandala.

Nova vlada pod vodstvom premijera Dorina Receana obećala je provoditi proeuropske politike i pozvala je na demilitarizaciju Pridnjestrovlja, proruske separatističke pokrajine koja graniči s Ukrajinom.

'UMIREMO OD GLADI' Proruske snage organizirale prosvjed u Moldaviji: Neka nam vlada plati račune za grijanje!

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je u ponedjeljak rekao da Rusija postupa "odgovorno" u pogledu mirovnih snaga koje je rasporedila u separatističkoj pokrajini i upozorio je Moldaviju da dodatno ne pogoršava situaciju.

"Naši odnosi s Moldavijom su već jako napeti. Vodstvo se uvijek usredotočuje na sve proturusko, zapadaju u proturusku histeriju", rekao je novinarima Peskov.

Moldavska predsjednica Maia Sandu i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski su ranije ovog mjeseca rekli da obavještajni podaci pokazuju da Rusija planira državni udar kako bi "svrgnula" vlast u Moldaviji i izazvala kaos u bivšoj sovjetskog republici.

Rusija je porekla te tvrdnje, no Moskvu je razljutila mogućnost da se Moldavija, koja je smještena između Ukrajine i članice NATO saveza Rumunjske, pridruži Europskoj uniji.

STRAH OD DRŽAVNOG UDARA Moldavija nakratko zatvorila zračni prostor dan nakon što je Rusiju optužila za tajnu urotu

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tone 20.02.2023.

    "Protu rusku agendu" provodi prije svega ruski narod ! Oni maalo glasniji su s onu stranu brave, a ima ih !!!

  • 20.02.2023.

    Najsiromašnija država u Europi, i ona bi u EU?! Ma šalji tenkove odmah! Jel čuješ Putine? Oni će nas provocirat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare