To je to što me zanima!

Krenule na pogreb i poginule: Djeca su plakala ispred škole

U školi u kojoj su radile tuga i šok. Kako piše Avaz, u vozilu su bile pedagogica, nastavnica, higijeničarka i bivša direktorica ove osnovne škole
Vidi originalni članak

Nakon višesatne potrage, u petak navečer, izvučena su tijela četiri žene iz korita rijeke Miljacke. U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić. Sve su radile u Osnovnoj školi "Kovačići" u Sarajevu. 

Glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović priopćila je kako su izvučena tijela četvero ljudi te da je i automobil izvučen na obalu.

Nekoliko sati ranije, žene su bile u automobilu kojim su putovale na pogreb svoje bivše kolegice u Pale. U blizini tunela Bulozi sletjele su u provaliju dubine između 100 i 200 metara. 

IŠLE NA POGREB KOLEGICI Autom sletjele u provaliju kod Sarajeva: Poginule su tri žene

U školi u kojoj su radile tuga i šok. Kako piše Avaz, u vozilu su bile pedagogica, nastavnica, higijeničarka i bivša direktorica ove osnovne škole.

Neki od nastavnika, nakon što su čuli strašne vijesti, nisu bili u stanju održati nastavu te su učenike poslali kućama. Djeca su uglavnom bila ispred škole i plakala. 

Intervenirala je i hitna pomoć.

U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih žena sudjelovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite Republike Srpske, MUP-a Republike Srpske i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.
 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • zvone slavonac 13.04.2019.

    Čudni su putevi Gospodnji...🕯️🕯️🕯️🕯️

  • sol 13.04.2019.

    I na kraju komentara, Želis naci zenu za jednu noc? divota! mvcuu,

  • Proletarac 12.04.2019.

    Kad je potrebno gasa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare