To je to što me zanima!

Beljak dao iskaz u Uskoku: Na Kožića ne želim trošiti riječi...

Nakon iskaza, Beljak novinarima nije dao puno informacija, zbog izvida koji su u tijeku. Zahvalio je, međutim, državnim institucijama na brzoj reakciji, uvjeren, kako kaže, da će biti rezultata
Vidi originalni članak

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u ponedjeljak ujutro u Uskoku je iznio svoja saznanja vezano uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića. 

Nakon iskaza, Beljak novinarima nije dao puno informacija, zbog izvida koji su u tijeku. Zahvalio je, međutim, državnim institucijama na brzoj reakciji, uvjeren, kako kaže, da će biti rezultata. Bio je čvrsto uvjeren 'da se Mladen Madjer neće prodati Bandiću', a 'na Kožića ne želim trošiti riječi', kazao je Beljak, a prenosi N1.

Izborni zakon, smatra HSS-ovac, treba hitno mijenjati.

- Treba ga mijenjati iz razloga da se ovakve stvari više ne događaju, ovo je suludo. Mijenjanje stranaka kakvom svjedočimo je suprotno demokratskim uzusima - rekao je Beljak.

Nova prijava odnosit će se, kako je Beljak najavio, na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića. 

POLITIČKA KORUPCIJA? Brumniću za prelazak Bandiću nudili milijune? Uskok istražuje

- Znam ono što mi je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore - kazao je Beljak za N1

- Ima tu još puno stvari oko Stjepana Kožića. Svakodnevno mi se javljaju ljudi. Kad su vidjeli da sam cijelu stvar prijavio USKOK-u, eto iz sata u sat imam nova saznanja i uskoro ću ponovno posjetiti tu državnu instituciju i reći im neke novosti koje sam saznao u međuvremenu, a vezane su uz Stjepana Kožića. Prvo ću reći USKOK-u. Oko Madjera su se također pojavile nove informacije, odnosno navodni svjedoci koji su spremni svjedočiti o njegovom hvaljenju da će dobiti vreću novca - rekao je Beljak, prenosi Dnevnik.hr.

Šef HSS-a je za 24sata kazao: 'Da Madjer ima imalo morala, on bi vratio mandat HSS-u. Sve ostalo je već rečeno'.

IMA JOŠ SAZNANJA? Krešo Beljak tvrdi: Prijavit ću i župana Kožića zbog Bandića

Podsjetimo, saborski zastupnik Mladen Madjer prije nekoliko dana napustio je HSS i prešao u Klub zastupnika Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Madjer je time postao 13. Bandićev zastupnik, a zanimljivo je to što je klub nakon izbora imao samo jednog zastupnika. Kako se oko nekih prelazaka u Bandićev klub spominjala i politička trgovina, slična je priča i oko ovoga prelaska. Upravo zato je Beljak sve prijavio Uskoku.

Kožić: Nemam veze s tim, tužit ću Beljaka za klevetu

Reagirao je na to zagrebački župan Stjepan Kožić. 

- Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti. Svoj mandat u Saboru, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu. S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima. Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik - priopćio je Kožić u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Blaugrana1984 07.01.2019.

    Znači ovako...Beljak javno tvrdi da je korupcija na djelu u ovom slučaju. Čak štoviše, to toliko jasno i glasno tvrdi kao da je sjedio pored njih dok su dogovarali lovu ili nešto drugo. Ide toliko daleko u svojim tvrdnjama da čak uvjetuje USKOK na način da ako ovi kažu da nije bilo korupcije u ovom slučaju onda je USKOK kriv. Znači u svakom slučaju Beljak mora bit u pravu. Jel vas to podsjeća na neka prijašnja vremena? Jel ovo pritisak na pravosuđe? Hoće li Beljak kazneno odgovarati za lažne prijave? Da ne spominjem Bernardića koji apriori spominje kako je ovo Plenković dogovorio, a ja koliko vidim ovdje se nigdje ne spominje HDZ. Stvaranje paraonoje na svim razinama. Malo proučite povijest pa pogledajte tko je tako dolazio na vlast.

  • mdcro24 07.01.2019.

    Bljak je uspjesno rasturio nekad respektabilnu stranku HSS. Mnogi su radije otisli nego se suprostavili pajseru.

  • Zmar116 07.01.2019.

    Beljak sada nema nikakve šanse...Plenki u potpunosti kontrolira sve u Hrvatskoj..Od pravosuđa,većine medija,crvenoh križa, pa do vatrogasaca ili lovaca.. ..Dok god Miki podržava Plenkija u Saboru može raditi što god mu padne napamet...Dok je sa druge strane ,zbog par izgovorenih rečenica u prisluškivanom i tajno snimanom telefonskom razgovoru,Sabo mjesecima čamio u zatvoru..Samo neka velika gospodarska ili sigurnosna kriza izvana može pomesti ovaj korumpirani i bolesni kastinski sustav..A onda svi oni koji žele restart i novi početak Hrvatske moraju biti spremni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare