To je to što me zanima!

Krivolov na ljetovanju: Mađar izronio deset školjki periski

Policajci su lovca na školjke, turista iz Mađarske mlađe dobi, brzo pronašli. Oduzeli su mu deset školjki periski dužine 30 do 44 centimetara. Mladića će prijaviti
Vidi originalni članak

Rapskim policajcima dojavili su građani da su u Supetarskoj dragi vidjeli mladića kako iz mora vadi školjke periske, strogo zaštićene divlje svojte čije je vađenje zabranjeno. 

Policajci su lovca na školjke, turista iz Mađarske mlađe dobi, brzo pronašli. Oduzeli su mu deset školjki periski dužine 30 do 44 centimetara. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prirodi protiv mladića je podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • nemoguce1 25.07.2013.

    Treba turiste informirati o onome sto nije 'opce poznato', tako da znaju sto smiju, a sto ne. evo ni ja nisam znao da su periske zasticene. doduse, nisam se nikada ni raspitivao ni razmisljao o tome, ali sad znam. sreca pa ne ronim :) doduse, kad bih ronio, raspitaoo bi se o tome sto je zasticeno...sad jedino treba utvrditi jel mladic znao da je zabranjeno ili nije..

  • zzr1400 25.07.2013.

    Netrebaju nikakve posebne upute. Došli su na ljetovati a ne pljačkati podmorje. Za svaku perisku 5000 kuna kazne pa nek vadi opet....

  • adrijana_volim_te 25.07.2013.

    Ja znam jedno mjesto gdje ih mozes roniti i gledati na stotine :) U blizini Stobreca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare