To je to što me zanima!

Krivotvorio odluku o školarini, oštetio ustanovu za 48.000 kn

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem (50) kojeg sumnjiče ga je zlouporabio položaj i ovlast kao voditelj visoko obrazovne ustanove iz Zagreba
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kojeg sumnjiče da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Naime, sumnja se kako je 19. prosinca 2016. godine, kao voditelj visoko obrazovne ustanove iz Zagreba donio Odluku o oslobađanju troškova školarine na poslijediplomskom studiju temeljem koje je polazniku ustanove omogućio potpuno oslobađanje od troškova na poslijediplomskom studiju za dvije akademske godine.

Takvu Odluku donio je temeljem prethodno krivotvorene Odluke o školarinama, naknadama troškova na poslijediplomskim doktorskim studijima i troškovima izrade doktorskog rada doktorskih studija u kojoj je navedeno da odluku o oslobađanju troškova školarine samostalno donosi voditelj ustanove, iako je znao da ta Odluka nije istinita te da je za donošenje Odluke o oslobađanju troškova školarine potrebna pisana zamolba i preporuka nadležnog Vijeća.
 
Počinjenim kaznenim djelom visoko obrazovna ustanova iz Zagreba oštećena je za 48.000 kuna, odnosno polaznik ustanove je stekao imovinsku korist u tom iznosu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • CoinMaster 11.05.2019.

    Koja ustanova, polaznik i krivac? Ništa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare