To je to što me zanima!

'Krpanje rupe nuklearnom bombom je suluda ideja'

Poklapanje bušotine se nastavlja nakon što je u cijevi zapela pila. Američka vlada neće poslušati savjet Rusa i zatvoriti rupu nuklearnom bombom
Vidi originalni članak

Iz British Petroleuma kažu da su cijev bušotine prerezali do pola te da je tada vrh dijamantne pile naišao na kvrgu. Tek u srijedu nakon 12 sati uspjeli su  osloboditi pilu iz cijevi i nastaviti rez. Plan je da se na rez cijevi postavi nešto poput poklopca koji bi smanjio curenje nafte, a preko njega bi onda izvlačili većinu nafte koja curi. Savijenu i slomljenu cijev prvo trebaju odrezati kako bi poklopac stao na vrh.
Američka vlada ne uzima u obzir zatvaranje bušotine nuklearnom eksplozijom, rekli su iz Bijele kuće. Glavni zagovaratelji ove ideje su Rusi koji su već više puta naveli kako oni svoje izvore plina uspješno zatvaraju nuklearnim eksplozijama. Stručnjaci iz vlade kažu kako je ideja suluda te da bi nuklearna eksplozija na dnu oceana ostavila nezapamćene posljedice zbog radijacije, ali prekršila nekoliko međunarodnih ugovora, prenosi Newser.
Nafta je za sada stigla do Pensacole, poznate po dugim pješčanim plažama. Radnici su hitno postavili brane kako bi zaštitili plaže. Meteorolozi najavljuju da će nafta vjerojatno biti otpuhana tijekom petka i preći na mrežu otočića i uvala na rivijeri Redneck.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • arcanius 03.06.2010.

    kako ti ameri nikada ne vjeruju Rusima.... a kad se pokaže da su bili u krivu onda se pokrivaju ušima.... jedino nuklearka uspije napraviti dovoljno vakuuma da zaustavi istjecanje.... taj vakuum potegne u središte eksplozije (nad rupom) sve slobodne stijene i začepi rupu.... ali ne može amer poslušati Rusa pa da mu život ovisi o tome!

  • rođin rođo1 03.06.2010.

    nuklearnu,nuklearnu ja mislim da je to jedino rešenje?

  • direktor 03.06.2010.

    uspio covjek sjebat nesto najvece i najljepse na svijetu. MORE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare