To je to što me zanima!

Krš i lom: Radnicima 'pauka' ispao automobil koji su dizali

Djelatnicima Zagrebparkinga puknuo je vijak na jednom od uređaja zbog zamora materijala za podizanje auta. Volkswagen Polo su razbili, no pogrešku su priznali
Vidi originalni članak

Dok su ga podizali, auto im je ostao visjeti, a onda je svom snagom tresnuo na tlo, kazala nam je čitateljica Antonija Čabraja.

Ona je u ponedjeljak oko 17 sati u Ulici Dunjevac u Zagrebu snimila pauk u akciji. Kako nam je opisala, djelatnici Zagrebparkinga podizali su VW Polo koji je bio nepropisno parkiran s desne strane ulice na nogostupu. Nakon što su djelatnici tzv. lisicama osigurali sva četiri kotača, navodno im je jedna popustila, te im je automobil ispao.

- Djelatnici su se uhvatili za glavu, a potom ponovno postavili lisice i uspjeli ga podignuti iz drugog pokušaja. Mi smo za to vrijeme stajali u koloni jer su zapriječili prolaz - dodala je Antonija.

Razbijeni Polo odvezli su na svoj deponij kraj Velesajma. 

Ana Veček, supruga vlasnika Pola, rekla nam je da su tog dana oko 16.40 sati išli na Hitnu u bolnicu Sv. Duh. Kako nisu mogli naći parking, suprug ju je ostavio te tamo parkirao vozilo. 

- Nije nas bilo samo 20-ak minuta, ali nakon povratka auta više nije bilo - uzrujano kaže Ana. Istog dana otišli su na deponij Zagrebparkinga. Šokiralo ih je što je auto bio sav istumban te nisu mogli otvoriti ni prtljažnik.

 Rekli su nam što je bilo, da su oni osigurani kod Croatia osiguranja te da će osiguranje pokriti svu štetu - rekla je Ana.

Zagrebparking je auto prevezao u Porscheov servis na procjenu štete i popravak. Večekovi još ne znaju iznos štete ni kad će Polo dobiti natrag.

- Auto nije bio nov, star je oko osam godina, ali je bio očuvan i održavan. Tražili smo od njih zamjenski, no odbili su nas - razočarana je Ana. 

'Zagrebparking isplaćuje svu štetu na vozilu. Vlasnik treba podnijeti zahtjev za naknadom' - odvjetnica Dijana Kladar, Potrošač

Iz Zagrebparkinga su nam potvrdili da je tijekom premještanja nepropisno parkiranog automobila u ponedjeljak u Dunjevcu popustio vijak na jednom od uređaja za prihvat vozila, tzv. lisici.

- Odmah smo obavijestili vlasnika o oštećenju. Lisica je popustila zbog zamora materijala koji nije moguće predvidjeti - priopćili su iz Zagrebparkinga.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • DamirBabić 07.07.2014.

    Zamor materijala je za šefovske glave a prava istina je ... Da nikada NIŠTA se nemjenja dok sve ne dotraje a tako je i sa Pauk vozilima jer sam nažalost vozać sam Pauka pa sve znam.Proživljavam dan danas nepravdu koja mi je nanesena u toj sredini. Dobija sam otkaz kada sam dokaza tehničku neispravnost Pauk vozila i dokaza tim bahatim šefovima na sudu da sam prav i vraćen san na svoj posao vozać pauka.Prijavija sam policiji Pauk vozila i nitko dan danas za niš nije odgovarao, a bili su tehnički neispravna.A nesmijem ni pomisliti da se što dogodilo jer vozać je za sve krivac dok šefovi i tehnički pregled koji su pustili takvo vozilo šute i zataškuju takve stvari...

  • DamirBabić 07.07.2014.

    Ja sam vozać pauka i ta gospoda šefovi lažu jer nikada ne minjaju lance sve dok se ne dogodi ovako nešto.Žalosno kada voditelji zagrebparkinga se ponašaju ka kauboji, koda su popili pamet ciloga svita.Sva Pauk vozila su im u banani jer masno neko uzima peneze u servisima pa se djeli između tih gospoda tj. velikih šefova u zagrebparkingu.

  • اللهم آمين 06.07.2014.

    pa šta? tko radi taj može i pogriješit....jebo auto ....,!

Komentiraj...
Vidi sve komentare