To je to što me zanima!

Krsnik: Milan Bandić neće dati ostavku, vjerujemo u pravdu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bandićev odvjetnik tvrdi da njegov klijent nije utajio porez. Dodaje kako se zna da nema poreza na donacije u predsjedničkoj kampanji. Vjeruje i da neće u pritvor
Vidi originalni članak

Milan Bandić neće dati ostavku na mjesto gradonačelnika. Nadam se da će sud imati snage donijeti pravednu odluku, baveći se interesima pravde, a ne interesnim lobijima, izjavio je to Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik uoči izlaska njegovog branjenika pred suca istrage.

Prema USKOK-ovom rješenju, uhićeni Milan Bandić je na žiro račun i nakon predsjedničke kampanje primao uplate, sve do lipnja 2012. godine. Na račun je sjelo više od 32 milijuna, a Bandić je tako izbjegao plaćanje poreza od 5.742.601,17 kuna. Državni proračun je oštetio  za 4.866.611,16 kuna, a proračun Grada Zagreba  za 875.990,01 kuna. 

Njegov odvjetnik Krešimir Krsnik ističe kako nema govora o trgovanju utjecajem, a sporan mu je i dio rješenja vezano za kampanju.

- Nije točno da je utajio porez! Radi se o djelu iz 2009. i 2011., a ako je njima trebalo pet godina da to ustanove onda je to žalosno. A ako se zbog toga bude tražio zatvor, to je isto žalosno. Kojić je davno izdao priopćenja o tom novcu i zna se da nema poreza na donacije -  rekao je Krsnik.

Bandićev odvjetnik je rekao kako ne očekuje istražni zatvor za svog klijenta.

- Znam da to zvuči naivno, ali vjerujem u vladavinu prava jer za djela koja mu se stavljaju na teret ne zahtijevaju pritvor. Ali poznavajući modus operandi, ovako kao pokazne vježbe za građane, tko zna... - dodao je Krsnik za podnevni dnevnik HTV-a.

Krsnik je odaslao poruku Željku Jovanoviću i Dragutinu Lesaru:

- Zamolio bih Jovanovića i Lesara da se prestanu skrivati iza imuniteta pa neka svoje umne primjedbe stavljaju javno da mogu biti podložni tužbi - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Božo Vlašić 21.10.2014.

    čuj to oštetio za dvadeset miliona kun ,kakvo je to pravosuđe i taj uskok svi su oni korupirani,zašto se šuti što su banke prevarile građane za osam milijardi kuna tu niko nista ne puduzima,to su sve lopovi u kakvoj državi živimo nedaj bože.

  • Chatter 21.10.2014.

    zločinačka organizacija fuj

  • tomy_zg_1 21.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare