To je to što me zanima!

Krunoslav Jakupčić: 'Mi nismo reagirali na pozive i pritiske državne tajnice Josipe Rimac!'

Predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, Krunoslava Jakupčića, 29. svibnja je uhitio Uskok kao osumnjičenika u slučaju 'vjetroelektrane'. Tog je dana, sjećate se, 'pala' i Josipa Rimac, ali i još niz ljudi
Vidi originalni članak

Krunoslav Jakupčić je odmah istog dana pred Uskokom iznio detaljnu obranu; porekao je krivnju te se izjasnio o, kako kaže, pritiscima tada još državne tajnice Josipe Rimac vezano za projekt vjetroelektrane Krš-Pađene. 

Pogledajte video: 'Hobotnica' Josipe Rimac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svoju stranu priče Krunoslav Jakupčić je trebao iznijeti u intervjuu za Jutarnji list, no to je na kraju, na savjet odvjetnika, odbio. Umjesto toga, ponudio je svoju reakciju na intervju Milenka Bašića, vlasnika vjetroparka projekta Krš-Pađene i drugooptuženog u aferi vjetroelektrana, za Večernji list. 

Jakupčić u priopćenju za Jutarnji list navodi da Hrvatske šume odbijaju navode predstavnika CEMP-a o bilo kakvom 'reketu' i kočenju investicije. Isto tako, kaže da investitor prilikom izgradnje nije poštivao uvjete te je počinio šumsku štetu'. 

'RADILA' I NA BOLOVANJU Josipa sređivala pašnjake i mito čak i dok je bila u samoizolaciji

Jakupčić dalje navodi da se investitor oglušio na njihova upozorenja, kao i da su ostali iznenađeni procjenom investitora da će izgradnja potrebnih prometnica stajati oko 29 milijuna kuna 'jer je taj iznos višestruko manji'. 

Uz to, investitor je, stoji u priopćenju, bio dužan platiti naknadu za služnost na šumskom zemljištu u vlasništvu RH u iznosu od šest milijuna kuna, a investitor je to odbijao platiti pri čemu su i vršili pritisak i platili tek u prosincu 2019. godine. 

Zanimljivo, Jakupčić je u priopćenju (koje u cijelosti možete pročitati u Jutarnjem listu) Josipu Rimac spomenu tek na samom kraju, ali je spomenuo da je vršila pritisak:

AFERA VJETROELEKTRANE Rimac izbacili iz HDZ-a: Sud časti je ipak isključio iz stranke

'Napominjemo kako su Hrvatske šume i njena Uprava u predmetu vjetroelektrane Krš-Pađene postupale pažnjom dobroga gospodara i naplatile iznos od 6 milijuna kuna od tvrtke CEMP po osnovi služnosti i pritom nisu pogodovale nikome, niti su reagirale na pozive i pritiske državne tajnice gospođe Rimac, već upravo suprotno, takve pritiske su rezolutno odbile.'

Idi na 24sata

Komentari 38

  • EmillePalka 05.06.2020.

    Nevjerojatno je kako se jedna sitna, mala, trećerazredna političarka može nametnuti da je ne samo bitna, nego da se sugovornicima tresu gaće pred njom. E, jadni li su ti sugovornici i te njihove pozicije. Surađivao sam u raznim programima s profesionalcima u i iz bar desetak EU država i šire. Toga u modernom, smislenom, poslovnom svijetu jednostavno nema. Pri tome mislim na ovo jadno, isprazno politikantstvo, u kojem je jedini cilj prkrpiti si moć, korist, ili bar nauditi drugima. Jadno, isprazno, sterilno i neproduktivno. Nadasve zastarjelo, nazadno i infantilno..... HAUG

  • 05.06.2020.

    Mislim da je sazrijelo vrijeme da se hrvatski građani urazume i da na ovim parlamentarnim izborima okrenu leđa politici korupcije i klijentalizma u kojoj prednjače mnogi čelni ljudi HDZ-a. U Domovinskom pokretu i u svim političkim strankama ima jako puno kvalitetnih i politički odgovornih ljudi. Izaberite te ljude preferencijalno, imenom i prezimenom.

  • POTPEC 05.06.2020.

    Znamo mi istinu, samo na tvoju žalost nešto se ta istina razmimoilazi. HDZovac pa da govori istinu. Ni kad se zajebe ne može je reći, a kamoli novinarima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare