Obavijesti

News

Komentari 109

Josipa sređivala pašnjake i mito čak i dok je bila u samoizolaciji

Josipa sređivala pašnjake i mito čak i dok je bila u samoizolaciji
1

Bivša gradonačelnica Knina izbačena je iz HDZ-a nakon 24 godine. Sredinom travnja javila je da ne može doći na posao, a istodobno je sređivala zakup pašnjaka...

VIDEO

Josipa Rimac se sa 16 godina učlanila u HDZ, a jučer je u 40. godini izbačena iz te stranke u kojoj je obnašala niz visokih dužnosti. Ali iz drugog puta. Prvi put sud časti nije imao dovoljno dobro obrazloženje. Isključen je i lokalni kninski vijećnik Marinko Tokmakčija, a predsjednik HDZ-a šibensko-kninske županije Nediljko Dujić obrazložio je da su izbačeni “zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana”. 

Pogledajte video: 'Hobotnica' Josipe Rimac

Pokretanje videa...

Josipa Rimac - hobotnica 01:26

I dalje u pritvoru

Bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica Ministarstva uprave je u jednomjesečnom pritvoru u Remetincu zbog barem pet različitih slučajeva pogodovanja i uzimanja mita za sređivanje dozvola za vjetroelektrane, zakup zemljišta, potpore te pogodovanje poduzetnicima oko zakupa pašnjaka. A ovo zadnje je radila i iz samoizolacije u kojoj je morala biti tijekom najgoreg razdoblja epidemije korone.

Iz Ministarstva uprave smo dobili službenu potvrdu da je javila sredinom travnja da ne može dolaziti na posao zbog samoizolacije. Ali Rimac je istodobno sređivala namještanje natječaja za zakup 10.000 hektara poljoprivrednog zemljišta pored Gračaca. Nije ni čudo da je snimljena kako je jednom prijatelju rekla da joj je na poslu dobro “jer može dodatno raditi i zaraditi”.

Zašto bismo morali voljeti ovakvu državu? Državu HDZ-a, Rimac, Petir, lopova i ustaštva?
Zašto bismo morali voljeti ovakvu državu? Državu HDZ-a, Rimac, Petir, lopova i ustaštva?

Istražitelji tvrde da je Rimac preko Tokmakčije sređivala kod Nataše Turbić (HDZ), načelnice Gračaca, zakup zemljišta za tvrtke poduzetnika Josipa Ravlića i Ante Sladića. Za to je Turbić dobila 10.000 eura. A Turbić je iz Gračaca slala stick sa svim podacima unaprijed Rimac. Iskoristili su kao kurira državnog tajnika Ministarstva branitelja Ivana Vukića.

Život na visokoj nozi

- U dobroj vjeri sam ponio kuvertu čiji sadržaj nisam znao. Smatrao sam kolegijalnim ponijeti potrebno tadašnjoj državnoj tajnici koja je bila u samoizolaciji u Zagrebu – napisao je također Vukić u svojem reagiranju. USB s podacima predao je 13. travnja. U svibnju je raspisan i natječaj, ali sve je propalo jer su istražitelji uhitili sve umiješane. Dok je u zatvoru, jedan zadarski HDZ-ovac joj je uplatio 350 kuna na zatvorski račun. Napisao je da joj je “to za Toffifee i da nastavi život na visokoj nozi”.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...