To je to što me zanima!

Kuću Gadafijeva sina skvoteri žele vratiti libijskom narodu

Na kuću su izvjesili veliki transparent na kojem su napisali slogan "Van iz Libije, van iz Londona". Osim slogana, na transparentu je prekrižena glava libijskog čelnika
Vidi originalni članak

Skvoteri u Londonu 'zauzeli' su kuću vrijednu oko 85 milijuna kuna, koja pripada sinu libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saifu al-Islamu. Na kuću su izvjesili veliki transparent na kojem su napisali slogan "Van iz Libije, van iz Londona". Osim slogana, na transparentu je i glava libijskog čelnika koju su crvenom bojom prekrižili. 

- Želimo biti sigurni da će Gadafijevo vlasništvo doći u ruke libijskog naroda koji to i zaslužuje - rekao je jedan od skvotera koji se predstavio kao Montgomery Jones. Drugi skvoter tvrdi kako nisu vjerovali britanskoj vladi da će zaplijeniti Gadafijevu imovinu pa su 'stvar uzeli u svoje ruke'. Policija nikoga nije uhitila, a skvoteri kažu kako znaju da to što rade vjerojatno nije legalno, piše Daily Mail.

Rusija uvodi embargo na izvoz oružja Libiji

Rusija uvodi embargo na izvoz oružja u Libiju, objavio je u četvrtak Kremlj. Embargom se obustavljaju i već potpisani ugovori o prodaji vojne opreme i naoružanja Tripoliju. Kriza u Libiji Moskvu bi mogla koštati oko 25 milijardi kuna jer je Rusija jedan od glavnih dobavljača oružja za Libiju, prenosi Reuters.

Libijski policajci pretukli novinare BBC-a

Libijski vojnici i policajci su pretukli trojicu novinara BBC-a koji izvještavaju iz Libije, a prije toga su ih optužili za špijunažu. BBC prenosi kako su novinare pustili na slobodu nakon 21-satnog zatočeništva. Novinari su otišli iz Libije. Izvijestili su kako su ih tukli šakama, puškama i palicama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare