To je to što me zanima!

Kujundžić i ostali dali mandate na raspolaganje, uskoro izbori

Stranka Hrvatska zora će u proljeće izabrati novo vodstvo i to po modelu jedan član, jedan glas. U stranci naglašavaju da pošteni izbori daju jamstvo opstanka
Vidi originalni članak

Glavni odbor Hrvatske zore stranke naroda (HZSN) održan je u subotu u Zagrebu. Na njemu je bilo 70-ak predstavnika svih gradskih i županijskih organizacija stranke kao i predstavnici svih tijela stranke. 

Predsjednik HZSN-a Milan Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate predsjedničkih izbora

Kujundžić: Kad bi vratili vrijeme, opet bih bio isti

- Kada bi vratili vrijeme unazad ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uređenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine - rekao je Kujundžić. 

Okupljeni su također zaključili da "treba aktivirati demokratske procese unutar stranke kojima će biti iznjedreni najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore".

'Jedan član, jedan glas daje jamstvo opstanka i uspjeha'

- Nakon rasprave svi su se složili da samo najviši standardi demokracije (jedan član, jedan glas) i pošteni izbori daju jamstvo opstanka i uspjeha. Stoga je donesen zaključak da se započne s pripremom za izbore u stranci na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika, zamjenika, 3 dopredsjednika i predsjedništva HZSN. Izbor predsjednika i članova Izvršnog odbora na razini temeljnih, gradskih i županijskih organizacija trebaju biti završeni do polovice ožujka 2015. Izvanredni izborni sabor stranke biti će najkasnije do polovice travnja, gdje će biti pozvani svi članovi stranke i svi će, naravno, moći izravno birati i biti birani. Također je dogovoreno da će i 15 kandidata za Sabor RH u svakoj izbornoj  jedinici biti birani glasovanjem članova HZSN svake izborne jedinice - objavila je stranka. 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • bajica1009 27.01.2015.

    Evo ponosa svoga kraja jako bi se složio sa Đurom i svojom nesebičnom podrškom a najtežih pet godina novije Hrvatske povjesti tri je proveo u inozemstvu na putovanjima i prikupljanju znaja i onda kao i svi veliki patrioti iz vana dobije gotovo minstarska mjesta i to od koga od ponosnog i štovanog ministra za bilo koji resor na tri mjeseca.

  • jo2hn8ny 26.01.2015.

    E "moj" Mile, da se nisi junačio sve bi bilo bolje, te bi bilo završeno u prvom krugu i uštedjeli bi se silni novci.

  • Bassa_1 26.01.2015.

    Kod nas svatko može osnovati stranku i dati mandat na raspolaganje. Valjda su ljudi u više stranaka u isto vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare