Obavijesti

News

Komentari 87

Kujundžić i ostali dali mandate na raspolaganje, uskoro izbori

Kujundžić i ostali dali mandate na raspolaganje, uskoro izbori
1

Stranka Hrvatska zora će u proljeće izabrati novo vodstvo i to po modelu jedan član, jedan glas. U stranci naglašavaju da pošteni izbori daju jamstvo opstanka

VIDEO

Glavni odbor Hrvatske zore stranke naroda (HZSN) održan je u subotu u Zagrebu. Na njemu je bilo 70-ak predstavnika svih gradskih i županijskih organizacija stranke kao i predstavnici svih tijela stranke. 

Predsjednik HZSN-a Milan Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate predsjedničkih izbora

Kujundžić: Kad bi vratili vrijeme, opet bih bio isti

- Kada bi vratili vrijeme unazad ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uređenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine - rekao je Kujundžić. 

Okupljeni su također zaključili da "treba aktivirati demokratske procese unutar stranke kojima će biti iznjedreni najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore".

'Jedan član, jedan glas daje jamstvo opstanka i uspjeha'

- Nakon rasprave svi su se složili da samo najviši standardi demokracije (jedan član, jedan glas) i pošteni izbori daju jamstvo opstanka i uspjeha. Stoga je donesen zaključak da se započne s pripremom za izbore u stranci na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika, zamjenika, 3 dopredsjednika i predsjedništva HZSN. Izbor predsjednika i članova Izvršnog odbora na razini temeljnih, gradskih i županijskih organizacija trebaju biti završeni do polovice ožujka 2015. Izvanredni izborni sabor stranke biti će najkasnije do polovice travnja, gdje će biti pozvani svi članovi stranke i svi će, naravno, moći izravno birati i biti birani. Također je dogovoreno da će i 15 kandidata za Sabor RH u svakoj izbornoj  jedinici biti birani glasovanjem članova HZSN svake izborne jedinice - objavila je stranka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"