To je to što me zanima!

Kujundžić: 'Pacijentima treba omogućiti dostupnost zahvata'

Uvijek reagiramo kad dobijemo dojavu o kršenju zakona, pa smo tako i od dubrovačke bolnice zatražili očitovanje, a onda ćemo poslati inspekciju, rekao je Kujundžić
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da treba biti legalist kad je riječ o prizivu savjesti zdravstvenih djelatnika - s jedne strane treba djelatnicima omogućiti priziv savjesti, a s druge strane svim pacijentima dostupnost medicinskog postupka.

Komentirajući informaciju da je u dubrovačkoj bolnici zbog priziva savjesti anesteziologa pobačaj rađen na živo, Kujundžić je uoči užeg kabineta Vlade rekao kako Ministarstvo uvijek reagira u takvim slučajevima.

POTRESNE ISPOVIJESTI Hrvatice o piluli za pobačaj: 'Osjećate kad sve izlazi iz vas'

- Uvijek reagiramo kad dobijemo dojavu o kršenju zakona, pa smo tako i od dubrovačke bolnice zatražili očitovanje, a onda ćemo poslati inspekciju - rekao je Kujundžić.

Sve što nije u skladu s etikom i moralom je za osudu, kazao je dodavši kako bi bolnica u slučajevima priziva savjesti liječnika trebala dovesti druge liječnike koji će obavljati pobačaje ili sklopiti govore s drugim bolnicama, gdje se ti postupci obavljaju.

A ŠTO KADA JE SAMO JEDNA U SMJENI? Na prigovor savjesti pozivaju se i primalje: To treba urediti

Upitan kada će biti gotov novi zakon o pobačaju, Kujundžić je odgovorio kako će on biti napravljen ali za njegovo donošenje nisu definirani rokovi. Trenutno se rade "široke analize svjetskih iskustava, što je tko poduzimao".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 27.03.2019.

    Ultrazvuk srca čeka se u mom kraju godinu i gotovo 3 mjeseca, holter godinu, ergometrija godinu.... No kod istog doktora možete preglede za tjedan dana i to u dnevnoj smjeni gdje radi kod privatnika. Pretpstavljam da u bolnici radi noću. Smisao čekanja je navođenje građana na mlin privatnicima, i uzimanje novca. Čekanja su sve duža i do doktora je sve teže doći. Što mi dobivamo izborima? Sve veći jad.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 27.03.2019.

    A ovome treba omogućiti momentalnu prekvalifikaciju za čistača kruga kakove bolnice, ali sa zabranom ulaska u nju... mada, realno, taj nije ni za skupljanje čikova... ali tu bar nemre napravit neku veću štetu.

  • 27.03.2019.

    Osim slanja nekakvih inspekcija i povjerenstava za zataškavanje stalnih sranja u resoru zdravstva ova k.njina ništa drugo i nezna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare