To je to što me zanima!

Kujundžić: Stanje djece i dalje je ozbiljno, ali se ipak popravlja

Stanje dvoje otrovane djece iz Italije još uvijek je ozbiljno, ali se ipak popravlja, izjavio je u ministar zdravstva Milan Kujundžić, potvrdivši kako su djeca otrovana plinom, a ne hranom.
Vidi originalni članak

- Djeca su i klinički i laboratorijski bolje, no stanje je još uvijek ozbiljno -  rekao je Kujundžić Hini nakon što je obišao djecu u KBC-u Split.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što su ih liječili vrhunski stručnjaci.

- Uistinu je za pohvaliti vrhunsku medicinu koja im je pružena u KBC Split, gdje je ujedno i referentni centar za intenzivnu pedijatriju te su dobili optimalnu medicinsku skrb. Tako da je i to sreća da su došli u najbolje ruke - kazao je. 

NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA HVARU Obdukcija potvrdila: Talijanski turisti otrovani su monoksidom

Kujundžić je dodao kako je Hrvatska kao turistička zemlja, što se tiče hrane, sigurna te je ponovio da se djeca nisu otrovala hranom.

 - To je tako nespretno došlo u javnost, a sada radi štetu Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Dakle, djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom -  rekao je ministar.

Dodao je da tek treba ustanoviti što se to događalo na jahti gdje su boravili.

Na konferenciji za medije liječnici su rekli da se po nalazima vidi da je povišena razina karboksihemoglobina u krvi, što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida.(ir)

Idi na 24sata

Komentari 6

  • žaklina69 14.08.2019.

    2016.Mirko Vidović, petogodišnjak iz Bregane, umro je od posljedica salmoneloze. Potvrdila je to obdukcija čije je nalaze Markova obitelj, ali i cijela hrvatska javnost čekala čak 38 dana...Za smrt dječaka kriva su jaja zaražena Salmonellom enteritidis. Njegova obitelj kupila ih je na akciji u Kauflandu. Jaja je iz Poljske u Hrvatsku uvezla Mesna industrija braća Pivac. Nitko nije odgovarao za to...

  • Usora1 14.08.2019.

    opici mi zuti zato sto sam napisao "i sad nek' mi netko kaze da je ovo los ministar, a co'ek vodi racuna o svakom pacijentu ponaosob" da sam nesto napisao za opcicku, prvog pendereka i dr. razumio bih.... ovako mi nista jasno nije.

  • RI051_1 14.08.2019.

    Boli njega ona stvar za djecu ma čija ona bila , već je došao u Split na frišku spizu i po dnevnicu - seronja

Komentiraj...
Vidi sve komentare