To je to što me zanima!

Kuleba: Posljedice će biti razorne ako se zemlje ne slože oko otvaranja pregovora za EU

Mađarski premijer Viktor Orban i dalje je nepopustljiv u svom protivljenju otvaranju pristupnih pregovora s Kijevom i povećanju pomoći za Ukrajinu
Vidi originalni članak

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba upozorio je u ponedjeljak na "razorne posljedice" u slučaju izostanka konsenzusa bloka 27-orice o otvaranju pristupnih pregovora njegove zemlje s Europskom unijom.

- Ne mogu zamisliti, ne želim čak niti pričati o razornim posljedicama koje bi proizašle ako Europsko vijeće 27-orice propusti donijeti tu odluku- rekao je Kuleba, nazvavši ju "majkom svih odluka".

SAD UKIDA POMOĆ UKRAJINI ’Sad će se teško braniti od Rusa, a nažalost sličan trend ukidanja pomoći vidi se i u Europi’

Smatra da bi nedonošenje odluke o otvaranju pristupnih pregovora bilo štetno ne samo za Ukrajinu već i za proces proširenja EU-a.

- Napravili smo naš dio posla. Očekujemo od EU-a da napravi svoj dio- rekao je šef ukrajinske diplomacije i poručio Europi da "ne može ići protiv smjera povijesti". 

- Ukrajina će postati članica EU-a. Jedino je pitanje hoće li netko taj proces usporiti, što bi imalo cijenu, ili ćemo napredovati bez zastoja- dodao je Kuleba.

OSLABILA POTPORA Njemački istraživači bilježe nagli pad međunarodne vojne i financijske pomoći za Ukrajinu

Mađarski premijer Viktor Orban i dalje je nepopustljiv u svom protivljenju otvaranju pristupnih pregovora s Kijevom i povećanju pomoći za Ukrajinu.

Europska komisija se u studenome založila za otvaranje pristupnih pregovora EU-a s Ukrajinom i Moldavijom, dvjema zemljama koje su u lipnju 2022. dobile status kandidata.

Komisija je također predložila izdvajanje 50 milijardi dolara pomoći za Ukrajinu do 2027.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • LasVegas_1 12.12.2023.

    najlopovskija drzava nema u eu

  • arwin 12.12.2023.

    Stvaranje novog svjetskog poretka je u tijeku. Ukrajina je samo jedna utakmica između bloka sila u usponu i trenutno dominantne sile. Mi nismo ni jedno ni drugo i od mudrosti naših političara zavisi da li ćemo opet neoprezno završiti u mlincu za meso kao Ukrajina ili ćemo ovaj put proći lišo. Kad su se prethodna dva puta u WWI i WWII dijelile karte mi smo oba puta bili među onima koji su prošli najgore.

  • shadow x 12.12.2023.

    Još i prijeti ukrajinski smrad. Da niste najkorumpiranija država u svijetu-možda bi već i bili u nekom savezu

Komentiraj...
Vidi sve komentare