To je to što me zanima!

Kupa i Korana ubrzano rastu, na nekim mjestima već se izlile

Vodostaj Kupe u Karlovcu je u 10 sati dosegao 609 cm, a Korane 617 cm. Obje rijeke ubrzano rastu. Korana je u zadnjih sat vremena porasla za 13 cm, a Kupa 11
Vidi originalni članak

Zbog porasta vodostaja karlovačkih rijeka od utorka navečer je na snazi pripremno stanje obrane od poplava za rijeke Kupu i Koranu. Vodostaj Kupe u Karlovcu u srijedu je u 10 sati dosegao 609 centimetara, a Korane 617 centimetara. Obje rijeke su s tendencijom rasta. Korana je u posljednjih sat vremena porasla za 13 centimetara, a Kupa za 11. Problemi s izlijevanjem vode već počinju. 

Vatrogasci JVP Karlovac su u utorak preventivno gradili nasip od vreća sa pijeskom u Orlovcu u Karlovcu, a vatrogasci DVD-a Vojnić su sinoć oko 23.30 sati ispumpavali vodu iz poplavljenog objekta u Vojišnici kod Karlovca. 

Zbog izlijevanje vode na kolnik počinju problemi i u prometu. Voda se izlila na pola kolnika državne ceste D1 u Krnjaku zbog čega se na tom dijelu ceste vozi ograničeno od 40 kilometar na sat, a zbog izlijevanja vode na kolnik za promet je zatvorena cesta D-23 u Šeketinom Brdu kod Duga Rese, te se vozi obilazno starom cestom kroz Duga Resu.     

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Tomislav Kašnar 25.02.2015.

    Nema nam naseg Milana on bi sigurno popio svu tu vodu

  • Mladen Kozic 25.02.2015.

    Ljudi su postali lijeni ne obrađuju svoju zemlju potoci zapušteni i ne održavani ,pa nije ni čudo da čim počnu kiše da vodostaj raste ,i naj zanimljivije probude se svi kad kiše padnu a dok je lijepo vrijem nema straha umjesto dok je lijepo vrijeme da se prime posla i preduhitre vremenske neprilike ,a kome to reći nesposobnim organizatorima u vodama i lokalnim zajednicama koji samo čekaju da im država broji pare alooo

  • 25.02.2015.

    Hrvatske vode - hrpa neznalica i neradnika sa ogromnim budžetom, ne bih se čudio da se ponovi scenarij iz Gunje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare