To je to što me zanima!

Kurz: Ovo su zadnji metri do pobjede. Svaki treći Austrijanac može se cijepiti ovog tjedna

U Austriji je do sada preko milijun i pol stanovnika primilo prvu dozu cjepiva, a svaki treći Austrijanac koji se želi cijepiti svoju prvu dozu trebao bi primiti do kraja ovog tjedna
Vidi originalni članak

Svaki treći Austrijanac koji se želi cijepiti protiv koronavirusa, trebao bi dobiti prvu dozu do kraja tjedna, rekao je kancelar Sebastian Kurz.

- Prelazimo zadnje metre do pobjede nad pandemijom - rekao je Kurz u srijedu u Beču i dodao da će neke pokrajine uskoro završiti cijepljenja starijih od 65 godina.

Do sada je 1,6 milijuna stanovnika primilo prvu dozu cjepiva, prema podacima vlade.  

Oko 5 milijuna ljudi od ukupno 7,5 milijuna starijih od 16 godina izrazilo je želju da se cijepe. 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Austrija ponudila Češkoj 30.000 doza cjepiva protiv korone

Sedmodnevna stopa incidencije, broj novozaraženih na 100.000 stanovnika Austrije tijekom tjedan dana je oko 210. 

Kurz je rekao da je trenutačno stanje s novim zarazama stabilno. Najkasnije do svibnja trebali bi se poduzeti koraci za otvaranje zemlje, rekao je i dodao da bi se otvorili restorani i omogućilo sportske i kulturne događaje. 

SUSTAV JE OPTEREĆEN Bolnice u Beču popunjene: Do svibnja u strogom lockdownu

Beč i Donja Austrija su u karanteni od 1. travnja vjerojatno do 2. svibnja zbog pritiska na bolnice. Gradišće, na granici s Mađarskom, planira sljedećeg tjedna otvoriti trgovine i uslužne djelatnosti. U ostalih šest pokrajina trgovine su otvorene od 8. veljače.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • maša00 15.04.2021.

    Neka njega ,nedamo mi našeg Kurza.. 🇦🇹😂

  • TomislavMemedović 15.04.2021.

    isti jedan takav austrijanac je prije 75 g uništio zemlju,samo čini mi se da je imao brkove ovaj je za razliku od njega obrijan ali geni su geni,i imao je svog naučnika doktora mengelea koji je obilježavao ljude trakama ha ha ha austrija nikako da ode od svojih nacističkih ideja gadno joj se piše od vlastitog naroda...NITKO NEMA PRAVO EKSPERIMENTIRATI NA LJUDSKOM TIJELU  NITKO ....BIL GEJTS IM DAO PARE I PUŠE IM ZA VRAT JER NAROD NEĆE DA SE CIJEPI ...

  • TomislavMemedović 15.04.2021.

    austrija je u kurcu

Komentiraj...
Vidi sve komentare