To je to što me zanima!

Kvar? 'Ubojica tenkova' sletio je na njivu i čekao mehaničare

SAD su Hrvatskoj lani donirale16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior. Vrijede oko 1,7 milijardi kuna, a kako je riječ o donaciji SAD-a, Hrvatsku će kroz još tri godine stajati oko 200 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Na izlazu iz Stankovaca, oko 11 sati, vidio sam vojni helikopter, novi Kiowa, kako stoji na njivi. Ondje su bili mehaničari i popravljali nešto na repu - kratko je u subotu rekao čitatelj koji je snimio fotografije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u subotu se nakon više poziva tijekom dana nitko nije javljao na telefon, no u policijskoj upravi zadarskoj kažu kako su po pozivu izašli na teren. 

- Bio je neki lakši kvar u pitanju, a djelatnici MORH-a su nas pozvali i zatražili našu eventualnu pomoć koja nije bila potrebna - kazao je voditelj smjene u Operativno komunikacijskom centru. Pitali smo zna li o kakvom je kvaru riječ.

- Kvar? Mi nismo kvalificirani i ne znamo je li uopće bio kvar, no bile su neke poteškoće. Bili smo tamo, ništa se nije dogodilo - nastavio je voditelj smjene i zamolio da sva druga pitanja proslijedimo nadležnima u MORH-u.

SAD su Hrvatskoj lani donirale 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior. Vrijede oko 1,7 milijardi kuna, a kako je riječ o donaciji SAD-a, Hrvatsku će kroz još tri godine stajati oko 200 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • riko9987 06.08.2017.

    Helikopter se nije pokvario. Ja sam bio tamo i vidio Kiowu kako je nakon 2 minute nakon kraja ovog klipa poletjela zajedno sa dva helikoptera koja su bila iza nje. I na Kiowi nisu bili nikakvi mehanicari niti se ista radilo na njoj.

  • Mošsimislit 06.08.2017.

    Novi??? Proizvedeni osamdesdetih...ameri su ih ove godine potpuno povukli iz upotrebe.....dali su nam svoj otpad!

  • Prometheus 05.08.2017.

    Buuaaahhhhaaaahhhhaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare