To je to što me zanima!

Laburisti izabrali novog šefa u Splitu: Pobijedio Milan Štrljić

Nakon što su četiri člana splitskog ogranka napustili Laburiste zbog neslaganja sa središnjicom, u Split je stigla i «konjica» iz Zagreba da umiri duhove
Vidi originalni članak

Nakon što su četiri člana splitskog ogranka napustili Laburiste zbog neslaganja sa središnjicom, stigla je i «konjica» iz Zagreba predvođena potpredsjednikom stranke Brankom Vukšićem da umiri duhove. U Splitu na izvanrednoj skupštini u subotu birali su čelnika splitskog ogranka, a kandidati su  bili glumac Milan Štrljić i Ante Gojsalić.

Za novog predsjednika splitskog ogranka Hrvatskih laburista na kraju je izabran Milan Štrljić, bivši intendant splitskog HNK. Glumac je pobijedio je stranačkog 'veterana' i protukandidata na izvanrednoj skupštini Antu Gojsalića. Za tajnicu splitskog ogranka izabrana je Marita Brčić Kuljiš, profesorica Filozofskog fakulteta u Splitu.

- U Splitu je među laburistima izvanredno stanje jer je redovno stanje bio nerad i zatvaranje u sebe. Ovo je umjetno izazvana kriza, nismo zbog toga potreseni - rekao je Vukšić. 

S njim u Split stigli su saborski zastupnici Nikola Vuljanović te Stipe Drmić. Tvrde da nisu došli vršiti pritisak na splitske članove.

-Tu smo jer nam je Split prevažan. Nemamo namjeru provoditi partijsku politiku niti smo došli kao komesari. Podržat ćemo ljude koje ogranak  izabere - rekao je Vuljanović. Laburisti nisu odlučili hoće li koga kandidirati za splitskog gradonačelnika, no, žele ući u gradsko vijeće.

Stranku su zbog  despotizma Dragutina Lesara napustili Boris Strujić, bivši predsjednik ogranka splitskih laburista, te Selma Katunarić predsjednica Nacionalnog vijeća koja je Lesara optužila i za mobbing. Prešli su u Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD) koji vodi kirurg Hrvoje Tomasović, odmetnuti HSP-ovac.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Bolta_1 06.01.2013.

    U politici je ponestalo liječnika pa su sad na redu glumci a poslije njih budu došli pjevači (Severina prva jer ona se razumije u Srpsko pitanje)!

  • Hercule 06.01.2013.

    Pobjedio je sa dva glasa za i jednim protiv.

  • Bolta_1 06.01.2013.

    Vukšić, pa taj bude i Lesara odj...., taj je premazan svim grebatorskim mašćama, a u laburiste je došel samo radi saborske penzije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare