To je to što me zanima!

Lalovac: "Bankari kao da žive na Marsu, rate trebaju pasti"

Ministar financija je istaknuo kako je posao guvernera HNB-a da djeluje, a ne samo upozorava te je zatražio od banaka odgovor zašto su kamate ostale visoke
Vidi originalni članak

Ministar financija Boris Lalovac komentirao je najave da bi rate kredita u eurima mogle porasti za 2000 kuna ako se euribor popne na pet posto, a sada je 0,2 posto. 

- Zašto se nije smanjila rata za 2000 kn, od 2008. onome tko je tada uzimao kredite, ako je EURIBOR tada bio 5%, a sada je 0,16? Zašto mu se nije smanjila? E to trebate pitati poslovne banke -  rekao je ministar u intervjuu za Media servis. 

Istaknuo je kako je posao guvernera Hrvatske narodne banke da djeluje, a ne samo upozorava te je zatražio od banaka odgovor zašto su kamate ostale na vrlo visokim razinama. Ministar traži odgovornost cjelokupnog financijskog sustava

- Postavlja se jedno pitanje: imamo 6 godina recesije, imamo 6 godina krize, pod visokim kamatama i dugovima grca država, grcaju poduzeća, građani. Samo postoji jedan sektor izvan svega toga kao da živi na Marsu. I imaju ogromne profite, dobro im je i oni kažu - nema nikakvih problema. Moramo svi stati na jednu stranu, moraju pomoći i građanima i poduzećima. U konačnici, na taj način, pomažu i državi - kazao je. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Hugo Mrgud 18.04.2015.

    e moj ministre meni se čini da si ti s Marsa i da si tek ustao

  • Mario Šlat 18.04.2015.

    svi su pametni kad dolaze izbori

  • medo123456 18.04.2015.

    ovaj lalovac je legenda . palac gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare