To je to što me zanima!

Lalovac: Poreznom reformom ne pogodujemo bogatašima

Ministar financija najavio je u emisiji 'Poslovni tjedan' na Hrvatskom radiju da će u rujnu ili listopadu uvesti omanju poreznu reformu kao i rebalans proračuna
Vidi originalni članak

Ministar financija najavio je u emisiji 'Poslovni tjedan' na Hrvatskom radiju da će krajem mjeseca ili početkom listopada uvesti manju poreznu reformu i rebalans proračuna

Boris Lalovac kazao je i da je, uz poticanje potrošnje, cilj porezne reforme spustiti cijenu rada, odnosno smanjiti poslodavcima davanja na plaće.

- Krivo se percipira u javnosti da se pogoduje bogatima, nije istina. Oni sa niskim plaćama svejedno ne plaćaju porez, na bruto minimalnu plaću ne plaćate porez, a ono što smo mi s druge strane dali, dali smo mogućnost poslodavcima da povećaju plaće, a da za to ne budu kažnjeni visokim porezima, kazao je Lalovac.

Vedriš: Rast možete povećati ukoliko povećate potrošnju

Osim njega, u emisiji je gostovao i ekonomski analitičar Mladen Vedriš koji je objasnio zašto smatra da se poslodavcima treba omogućiti da budu konkurentni na tržištu.

- Rast možete povećati ukoliko povećate potrošnju, potrošnju možete povećati samo na dva načina, ili raspoloživi dohodak ili još nešto što je strateški itekako važno, otvoriti prostor za novo zapošljavanje, novo zapošljavanje otvarate ukoliko ste konkurentni, konkurentni ste ukoliko ste po troškovima niži i bliži vašoj konkurenciji - kazao je Vedriš. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • tenco 09.09.2014.

    U IME OCA, SINA I DUHA SVETOGA AMEN.

  • tenco 08.09.2014.

    nemaju takvi nimalo srama...

  • kapitalist86 08.09.2014.

    zasto netko misli da je placa od 10 000kn velika i da te to cini bogatim..to je kriva percepcija,razdijeli to na par clanova obitelji i dobijes goli...zan se vec sta,po meni je bogat onaj tko si moze priustiti bmw,audi ili mercedes i to mislim na novi a to si ne moze nikako priustiti netko tko ima 10 tisuca mjesecno,krenite racunati..ja tu ne mislim na rabljeni auto recimo nego novi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare