To je to što me zanima!

Laschet novi predsjednik CDU-a, nastavit će Merkelovu politiku

Laschet slovi kao umjereni političar koji će nastaviti sa smjernicama koje je na čelu stranke odredila njegova prethodnica Angela Merkel. Još se ne zna hoće li biti i demokršćanski kandidat za kancelara u rujnu
Vidi originalni članak

Premijer savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Armin Laschet novi je predsjednik Kršćansko-demokratske unije (CDU).

Na digitalnoj stranačkoj konvenciji u drugom krugu glasanja on je pobijedio Friedricha Merza. Od 991 glasa 521 je dobio Laschet, a 466 Merz. U prvom krugu je iz natjecanja ispao treći kandidat Norbert Roettgen.

Armin Laschet slovi kao umjereni političar koji će nastavio sa smjernicama koje je na čelu stranke odredila njegova prethodnica Angela Merkel. Friedrich Merz je predstavnik konzervativnijeg dijela stranke.

Hoće li Laschet biti i demokršćanski kandidat za kancelara na izborima u rujnu, odlučit će se nakon nekoliko pokrajinskih izbora u ožujku. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jumar 17.01.2021.

    Merz je bio posljednja nada, da ce se u Njemackoj nesto promijeniti. Ovako sve ostaje po starom-Deutschland schafft sich ab.

  • JaLe_1 16.01.2021.

    Jedina ispravna politika je politika Angele Merkel.Svi nezadovoljni neka se povuku iz Njemacke ;)

  • Georgia Guidestones 16.01.2021.

    I ovaj je sluga masonskih globalista. U svijetu visoke politike ne dopuštaju se slučajnosti i iznenađenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare