To je to što me zanima!

Lavrov zvao Dodika, tema je provedba 'dogovora s Putinom'

Dodik je u Moskvi boravio početkom prosinca prošle godine i tamo se sastao s Putinom a po povratku kazao je kako je ruski predsjednik odlično informiran o stanju u BiH
Vidi originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergjl Lavrov telefonski je u ponedjeljak razgovarao sa čelnikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a jedna od tema bila je provedba dogovora kojega su u prosincu prošle godine imali on i Vladimir Putin, potvrđeno je iz ruskog veleposlanstva u Sarajevu.

U objavi na službenoj Facebook stranici veleposlanstva stoji kako je razgovor obavljen na Dodikovu inicijatvu.

- Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u prosincu 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu - stoji u objavi bez pojašnjenja što su to točno Dodik, član Predsjedništva BiH, i ruski predsjednik dogovorili prije dva mjeseca.

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Dodik je u Moskvi boravio početkom prosinca prošle godine i tamo se sastao s Putinom a po povratku kazao je kako je ruski predsjednik odlično informiran o stanju u BiH te da su ga zanimale potankosti o ponašanju međunarodnih aktera, statusu Republike Srpske, ustavnim rješenjima i razvoju zajedničkih ekonomskih projekata.

TREBA OČUVATI STABILNOST Borrell: 'Rusija bi mogla krenuti s procesom destabilizacije BiH'

U objavi ruskog veleposlanstva od ponedjeljka se dodaje kako su Lavrov i Dodik sada potvrdili opredjeljenost za striktnu provedbu Daytonskog sporazuma te potrebu "suzbijanja pokušaja" da se on preinači kako bi odgovarao interesima Europske unije i NATO-a što bi, po interpretaciji ruskog veleposlanstva, automatski bilo protivno interesima naroda Republike Srpske.

Navedeno je i kako je Dodik "s razumijevanjem" primio pojašnjenja Lavrova o razlozima napada Rusije na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • kadćekraj 28.02.2022.

    Kažu da je povijest učiteljica života.Očito ratnim huškačima nikad u glavu da okupacija tuđeg teritorija nikad nije okupatorima donijela dobro.

  • 28.02.2022.

    Kažem ja, za koji dan dodik proglašava odcjepljenje od BiH i zove ruse u "mirovnu" misiju, jer mu kao prijete susjedi... za dva mjeseca rusi budu imali svoju vojsku u banjaluci...

  • mraka9 28.02.2022.

    moram priznati da mi je prije godinu-dvije bilo čudno što se svi ovdje naoružavaju, nabavljaju se avioni, vozila, i ostalo...svi su u regiji komentirali zašto se baca lova u naoružanje kad nam je svima zdravstveni sustav u banani, umirovljenici s mirovinama umiru itd...sad mi je jasnije zašto se toliko naoružavalo...očito je netko nešto unaprijed znao, ili se radi po nekom scenariju..ne vjerujem da bi to netko eto tek tako lupao pare u to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare