To je to što me zanima!

Lažirao diplomu, falsificirao je isprave, krivotvorio čak i dijete

Lažni profesor informatike i računarstva u Srednjoj školi "Bol" na Braču, Supetranin (31) serijski je falsifikator. Njegova profesorska diploma je falsifikat, ali ne sam to...
Vidi originalni članak

Čak četiri prijave za krivotvorenje isprava ima lažni profesor s Brača koji je u studenom prošle godine zaposlen na određeno vrijeme u srednjoškolskom centru u Bolu.

Djelatnici splitske Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad njime kao osobom koju se sumnjiči za četiri kaznena djela krivotvorenja: diplome za zvanje magistra edukacije informatike, pa potvrdu fakulteta, te uvjerenje suda s ciljem nezakonitog stjecanja prava prijave za natječaj, a kasnije i samog zaposlenja u srednjoj školi, piše slobodnadalmacija.hr

Osumnjičen je čak da je pribavio krivotvoreni elektronički zapis iz matičnog ureda s ciljem ostvarivanja prava isplate dara za djecu, lažno prikazavši da ima dijete.

Novinari su s njim razgovarali ali je on bez komentara.

-  Kad sve to bude službeno, onda ću komentirati. Samo to možete napisati! – odrješit je bio lažni profesor informatike i računarstva u Srednjoj školi "Bol" na upit novinara Slobodne Dalmacije o novim kaznenim prijavama koje su stigle na njegovu adresu.

'Odvjetnika nemam i dalje odlazim na nastavu'

Nakon upita za kaznene prijave koje je policija podnijela nadležnom državnom odvjetništvu, Bračanin nam je samo prozborio kako je zgrožen.

– Službeno nisam ništa dobio, zovite me kada dobijem sve napismeno – kratak je bio mladić, no na daljnja pitanja o tome ima li odvjetnika, radi li i dalje u školi, objasnio je:

– Odvjetnika nemam, a i dalje odlazim na nastavu.

Odgovor o izvanrednom otkazu ugovora o radu novinari su zatražili i od ravnateljice Srednje škole "Bol" Sani Bodlović, no tijekom ponedjeljka nisu dobili odgovor ni na poziv ni na poruku upućenu na njezin mobitel.

Optužbe na svoj račun profesor je već i prije negirao i tvrdio da mu novinari donose  "prvi glas" o tome da je njegova profesorska diploma falsifikat.

Vi ste mi prvi glas o tome da imam lažnu diplomu. Pa, da je imam, valjda bih odmah dobio izvanredni otkaz, valjda bi me netko obavijestio, udaljio s nastave, a mene sada čekaju još dva školska sata – šokirano je početkom veljače kazao lažni profesor te pojasnio:

– Od studenog prošle godine radim u školi na određeno vrijeme, na zamjeni sam. Nemam punu satnicu, a učenicima predajem informatiku i računarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bebisan 25.03.2019.

    mislim da bi prvo sve političare trebalo dobro prekontrolirati kako diplome tako i ratne puteve jer tu se očito mulja

  • KlikZG1 12.03.2019.

    Pa nije krivotvorio svoju ulicu pa što ga onda napadate..

  • škver 12.03.2019.

    Ovaj je nadmašio svih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare