To je to što me zanima!

Lažna doktorica u Brazilu kupila diplomu za 8 dolara! Liječila 30 pacijenata: 'Logopetkinja sam'

Već prvi dan na poslu kolege su postale sumnjičave prema njoj te provjerili njen registarski broj, koji je pripadao stvarnom doktoru
Vidi originalni članak

Jedna Brazilka se pretvarala da je doktorica te je liječila gotovo 30 pacijenata u bolnici prije nego što je otkriveno da je kupila diplomu na internetu za 8 dolara, piše NYP. Mirianu Santana (27) uhitili su u ponedjeljak na njen prvi radni dan  u ustanovi u Coroadosu, São Paulo.

Naime, već prvi dan na poslu kolege su postale sumnjičave prema njoj te provjerili njen registarski broj, koji je pripadao stvarnom doktoru.

Diploma Santane koju je kupila na internetu za 8 dolara navodi da je završila studije medicine 2022. godine, a program tad nije ni počeo. Lokalni mediji navode kako je sve priznala policiji, a da se na to odlučila zbog loše plače i uvjet ana svom poslu.

Ona je navodno logopetkinja koja zarađuje oko 802 dolara mjesečno. 

SVE JE LAŽNO?! Barbie stomatologinja je osim diplome lažirala i fotke? Svoje lice 'lijepila' na fotke modela?!

Postavlja se pitanje kako je neprofesionalna žena završila na mjestu doktorice u bolnici, a odgovor je outsourcing kompanija koja nije obavila detaljnu provjeru kandidata za posao.

SKANDAL U BEOGRADU 'Barbie stomatologinja' lažirala diplomu. Čak 40 ljudi se žali da ih je unakazila. U pritvoru je...

Santana su uhitili zbog nezakonitog obavljanja struke, ideološke prijevare, korištenja lažnog dokumenta, ugrožavanja života i pokušaja pronevjere.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Vasina Qvasina 09.03.2024.

    U BiH se diplome kupuju i na benzinskim postajama, a trag afere vodi i prema Hrvatskoj... Upitno je hoce li se ikad saznati koliko diploma s benzinskih ima Hrvatskoj, no ima onih koji se javno kite titulama i zvanjima stecenima na suspektnim bosanskim "univerzitetima"

  • octopuss 09.03.2024.

    Sjeća li se tko onog mladog "doktora" iz Vinogradske?

  • 1.mungos 09.03.2024.

    Dejžavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare