To je to što me zanima!

Lažno se predstavili pa prevarili djeda, on im prepisao imovinu u vrijednosti od 700.000 kuna

Okrivljenu 39-godišnjakinju se tereti da je 67-godišnjaku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu...
Vidi originalni članak

Općinsko je državno odvjetništvo u Puli nakon okončane istrage podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana zbog počinjenja, svaki od njih, po jednog kaznenog djela imovinske prijevare.

Optužnicom se 39-godišnjakinju i 47-godišnjaka tereti da su od ožujka do 19. lipnja 2020. godine u mjestu kraj Rovinja, sukladno prethodnom dogovoru, i iskoristivši životnu dob i zdravstveno stanje 67-godišnjaka, lažno mu se predstavili da su brat i sestra, pa su često dolazili u njegovu kuću i obavljali razne poslove kako bi stekli povjerenje. 

PRIJAVIO GA POLICIJI Muškarac (59) iz Rijeke prijetio i iznuđivao pa ga žrtva prijavila

Okrivljenu 39-godišnjakinju se tereti da je 67-godišnjaku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu. Nakon što je dotični u sve to povjerovao, pristao je s njom zaključiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na temelju kojeg se ona upisala u zemljišnim knjigama kao vlasnica nekretnina. 

Mlađi muškarac i žena su na opisani način pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 700.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • NenadZG 23.12.2020.

    Sada nju i njega na 10 godina iza rešetaka.

  • zagorska puntarica opet 23.12.2020.

    Hlebinac 2020?

  • strikan3 23.12.2020.

    Čekaj malo. Ja sam "dedek" sa 67, ali mi ni u snu ne bi palo na pamet potpisati s nekim ugovor o "dosmrtnom uzdržavanju", jer to automatski znači da taj/ta u roku mjesec dana plati porez 5% i postaje vlasnik nekretnine. Potpisuje se ugovor o doživotnom uzdržavanju, pa dušo ako me slabo uzdržavaš, ugovor se razvrgne... A to što su se lažno predstavili - i političari daju lažna obećanja, pa na kraju beru masnu lovu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare