News

Komentari 7

Lažno se predstavili pa prevarili djeda, on im prepisao imovinu u vrijednosti od 700.000 kuna

Lažno se predstavili pa prevarili djeda, on im prepisao imovinu u vrijednosti od 700.000 kuna

Okrivljenu 39-godišnjakinju se tereti da je 67-godišnjaku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu...

Općinsko je državno odvjetništvo u Puli nakon okončane istrage podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana zbog počinjenja, svaki od njih, po jednog kaznenog djela imovinske prijevare.

Optužnicom se 39-godišnjakinju i 47-godišnjaka tereti da su od ožujka do 19. lipnja 2020. godine u mjestu kraj Rovinja, sukladno prethodnom dogovoru, i iskoristivši životnu dob i zdravstveno stanje 67-godišnjaka, lažno mu se predstavili da su brat i sestra, pa su često dolazili u njegovu kuću i obavljali razne poslove kako bi stekli povjerenje. 

Okrivljenu 39-godišnjakinju se tereti da je 67-godišnjaku obećala da će se udati za njega, iako je već bila u braku s 47-godišnjakom, i da će brinuti o njemu. Nakon što je dotični u sve to povjerovao, pristao je s njom zaključiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na temelju kojeg se ona upisala u zemljišnim knjigama kao vlasnica nekretnina. 

Mlađi muškarac i žena su na opisani način pribavili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 700.000 kuna.

Najčitaniji članci