To je to što me zanima!

Led okovao Dravu, najgora situacija u zadnjih 27 godina

Remorkeri ledolomci idu u paru, vežu se i pokušavaju zajedničkim snagama probiti led, ali s obzirom na niske temperature teško da će u tome uspjeti
Vidi originalni članak

Rijeka Drava je od nedjelje gotovo u potpunosti zaleđena od ušća u Dunav kod Aljmaša do pješačkog mosta u središtu Osijeka. Ledostaj je zabilježen na trećem kilometru od ušća u Dunav, a debljina leda je oko 40 centimetara. Remorkeri ledolomci nisu uspjeli razbiti led i sante usmjeriti prema Dunavu. Prema riječima Zorana Đurokovića, direktora Hrvatskih voda u Osijeku, remorkeri su zapeli na 3. kilometru vodnog toka Drave i nemaju gotovo nikakvih šansi doći do Osijeka.

Remorkeri ledolomci idu u paru, vežu se i pokušavaju zajedničkim snagama probiti led, ali s obzirom na niske temperature teško da će u tome uspjeti. 

 Led se trenutno zaustavio kod pješačkog mosta u Osijeku i Drava se nastavlja lediti uzvodno. Temperatura Drave je neznatno iznad nule, -0,5 stupnjeva, i to pogoduje zaleđivanju. S obzirom na prognozu za sljedeće dane, ovo će biti najteža situacija na Dravi u zadnjih 27 godina, kaže Zoran Đuroković nadajući se da neće doći u situaciju da led moraju razbijati minsko-eksplozivnim sredstvima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • prst u oko 05.02.2012.

    otkad je -0,5 pozitivna vrijednot? stvarno ludo

  • ĐorđePatković 05.02.2012.

    šta ga razbijaš, čekaj da se otopi

  • mesoterija_1 05.02.2012.

    di je tu na slikama remorker

Komentiraj...
Vidi sve komentare