To je to što me zanima!

Ledeni val pogodio je Grčku, a Austrija u prometnom kolapsu

Snijeg u Austriji neprestano pada već tri dana, eksplozijama se bore protiv opasnih lavina. U Grčkoj žena pronađena mrtva u automobilu, dva muškarca nestala u mećavi..
Vidi originalni članak

Snažan snijeg u Grčkoj uzrokovao je ogromne probleme u prometu pa su se čak i avioni morali preusmjeravati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz velike količine snijega temperatura zraka u centralnoj i sjevernoj Grčkoj skoro cijeli prošli tjedan je ispod nule, a meteorolozi najavljuju novi hladni val cijeli sljedeći tjedan.

U automobilu koji se prevrnuo 45 kilometara od Atene pronađeno je leš žene(66), a policija trenutno traga za dva muškarca koja su bila sa ženom.

- Suprug poginule žene i još jedan muškarac bili su u automobilu i vode se kao nestali od četvrtka 3. siječnja - kazala je policija.

Austrijske ceste prekrivene snijegom i ledom

Snježne padavine, koje bez prestanka traju od četvrtka, izazvale su velike probleme u brojnim dijelovima Austrije. Aerodrom u Innsbrucku od subote je gotovo u potpunosti zatvoren i letovi se otkazuju. Prometnice su pokrivene snijegom i ledom.  

Od ogromne količina snijega pogođena su i brojna mjesta koja su doslovno odsječena od ostatka Austrije.To stvara dodatne probleme jer je trenutno smjena turista koji se vraćaju iz austrijskih skijališta. 

Autoput Tauernautobahn (A1) morao je na teritoriju Salzburga biti privremeno zatvoren kako bi se, kontroliranom eksplozijom, uklonila opasnost od lavina. Brojne lavine prijete i skijaškim centrima, a tako je u Salzburgu jedna lavina prekrila skijaše. Na sreću, nitko nije nastradao.

I austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurzu snijeg stvara probleme  pa je tako morao otkazati sudjelovanje na jednom stranačkom skupu. 

Preko Facebooka se obratio građanima, posebice onima koji nesebično pomažu ljudima kojima je snijeg kuće zatrpao i koji su odsječeni od ostatka zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • jabuka5 07.01.2019.

    to je zima , tako i treba biti , pa čemo i ljeto imati normalno a ne 42stupnja ....lopatajmo i šutimo ....

  • Utaman1001 06.01.2019.

    Govori meni kolega kako u austriji ama nikada nema snijega na cestama da je tamo sve ocisceno i prohodno i kad su najveće mećave hmmmm....

  • Mrki Medo 06.01.2019.

    Pa kak se to nisu spremili Austrijanci za snijeg. Ipak je to zapadna kultura. Naši domaći beskičmenjaci bi ih odmah razapeli. Pa zakaj oni porez plaćaju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare