To je to što me zanima!

Legendarni general Petar Stipetić dobiva trg u Zagrebu

Zastupnici u Skupštini su jednoglasno podržali da se park na Trnju, smješten s južne strane Ulice grada Vukovara između Korčulanske i Lopudske ulice, imenuje u spomen na Petra Stipetića
Vidi originalni članak

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova u ponedjeljak prihvatili oporbeni prijedlog zaključka kojim se zadužuje gradonačelnik Milan Bandić da na idućoj sjednici podnese izvješće o realizaciji projekta sljemenske žičare.

Taj prijedlog zaključka podnio je Klub nezavisnih zastupnika. Izgradnja žičare započela je lani u siječnju, a ZET je preuzeo obvezu financiranja kompletne investicije u iznosu od 537 milijuna kuna. 

S obzirom na to da je u svim fazama bilo teškoća, ali i poskupljenja planiranih radova, te je ukupna vrijednost projekta nepoznata javnosti, Klub, među ostalim, traži detaljnu analizu i ocjenu dosadašnje realizacije projekta po fazama, ukupnu vrijednost projekta s popisom svih dodatno ugovorenih radova (aneksa) sa svim financijskim podacima.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili prijedlog zaključka zastupnika Marka Torjanca o pripremi dokumentacije i podnošenju prijedloga zaključka o podizanju spomenika stožernom generalu Petru Stipetiću.

PETAR STIPETIĆ Odmah je odbio: Tuđman ga je zatražio da se preruši u ženu...

U prijedlogu zaključka se od zagrebačkog gradonačelnika traži da najkasnije u roku od 90 dana provede potrebne radnje, pripremi i podnese Povjerenstvu za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, spomen-ploče, sakralna obilježja i umjetničke instalacije dokumentaciju na temelju koje bi ono donijelo potrebne odluke o postavljanju spomenika generalu Stipetiću.

Potpredsjednica Skupštine Ana Stavljenić Rukavina istaknula je da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra da nema potrebe donositi spomenuti zaključak jer je posao koji se u zaključku od njega traži - već odradio i sve je u postupku te odbori rade svoj posao.

"Inzistiranje da prihvatimo zaključak da je gradonačelnik dužan učiniti nešto što je već u toku i već učinjeno pitanje je koje je vezano uz političke stavove nego uz suštinu same točke", smatra Stavljenić-Rukavina.

Navela je da je pronađena odgovarajuća javna površina koja je dostojna tome da se tamo pripremi spomen obilježje Stipetiću, a istovremeno da se park imenuje njegovim imenom. "U pripremi je i idejno rješenje", rekla je Stavljenić Rukavina.

Zastupnici su jednoglasno podržali da se park na Trnju, smješten s južne strane Ulice grada Vukovara između Korčulanske i Lopudske ulice, imenuje u spomen na stožernog generala Petra Stipetića.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • John Taraba 05.11.2020.

    ...sramota je da se ovakvoj ljudeskari od covjeka tek nakon smrti, postovanje pokazuje, hvala ti Hrvatska Domovino, mozda bolje ikad nego nikada...

  • 03.11.2020.

    ima ulica s bosanskim imenima koje treba preimenovat na hrvatske građane

  • jozicalen9 03.11.2020.

    E da je Stipetić bio šofer iz bosne i ercegovine već bi odavno imao ne jedan trg već tri trga u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare